noiembrie 30, 2022

Valcău de Jos: Dosar penal pentru vătămare corporală în urma unui incendiu

foto arhivă, caracter informativ

Un bărbat de 77 de ani, din Valcău de Jos, a provocat un incendiu marți, soldat cu trei victime, în încercarea sa de a aprinde focul la centrala termică cu un lichid inflamabil.

Bărbatul a suferit arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului și a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Cluj. Alte două persoane care i-au sărit în ajutor, fiica acestuia și un vecin, au fost răniți și ei și au ajuns la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În cauză, au intervenit polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău care au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

”Din primele verificări efectuate la fața locului, s-a constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 77 de ani, din comuna Valcău de Jos, în jurul orei 17:50, ar fi încercat să aprindă focul în centrala termică folosind un lichid inflamabil, moment în care i-a luat foc îmbrăcămintea. Două persoane, o femeie de 43 de ani și un bărbat de 46 de ani, care i-au sărit în ajutor s-au ales și ei cu arsuri. Bărbatul de 77 de ani a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului și a fost transportat cu elicopterul S.M.U.R.D la o unitate medicală din județul Cluj. Femeia, fiica bărbatului de 77 de ani, a fost transportată cu ambulanța la o unitate medicală pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate. Bărbatul de 46 de ani, vecin cu victima, în încercarea de a stinge focul, a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și s-a deplasat la o unitate medicală, unde i-au fost acordate îngrijiri de specialitate. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii, cu exactitate, a cauzei și împrejurărilor în care s-a produs incendiul”, informează Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.

Pentru a evita astfel de situații, polițiștii reamintesc faptul că se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile (benzina, motorina, etc).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *