Valcău de Jos: Dosar penal pentru vătămare corporală în urma unui incendiu

Un bărbat de 77 de ani, din Valcău de Jos, a provocat un incendiu marți, soldat cu trei victime, în încercarea sa de a aprinde focul la centrala termică cu un lichid inflamabil.

Bărbatul a suferit arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului și a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Cluj. Alte două persoane care i-au sărit în ajutor, fiica acestuia și un vecin, au fost răniți și ei și au ajuns la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În cauză, au intervenit polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău care au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

”Din primele verificări efectuate la fața locului, s-a constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 77 de ani, din comuna Valcău de Jos, în jurul orei 17:50, ar fi încercat să aprindă focul în centrala termică folosind un lichid inflamabil, moment în care i-a luat foc îmbrăcămintea. Două persoane, o femeie de 43 de ani și un bărbat de 46 de ani, care i-au sărit în ajutor s-au ales și ei cu arsuri. Bărbatul de 77 de ani a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului și a fost transportat cu elicopterul S.M.U.R.D la o unitate medicală din județul Cluj. Femeia, fiica bărbatului de 77 de ani, a fost transportată cu ambulanța la o unitate medicală pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate. Bărbatul de 46 de ani, vecin cu victima, în încercarea de a stinge focul, a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și s-a deplasat la o unitate medicală, unde i-au fost acordate îngrijiri de specialitate. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii, cu exactitate, a cauzei și împrejurărilor în care s-a produs incendiul”, informează Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.

Pentru a evita astfel de situații, polițiștii reamintesc faptul că se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile (benzina, motorina, etc).

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *