Val de aer polar în perioada următoare. Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște

Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare din punct de vedere al vremii. Aceasta a subliniat că temperaturile vor scădea de săptămâna viitoare minimele ajungând chiar și la – 1 grad.

Vremea se schimbă de săptămâna viitoare. Potrivit șefei ANM, Elena Mateescu, temperaturile vor scădea simțitor, ating chiar și pragul înghețului în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Temperaturi de la 30 de grade la – 1 grad

Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare din punct de vedere al vremii.

”Vom avea o vreme caldă în continuare, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, chiar și debutul săptămânii următoare. La scara întregii țări vom conta pe valori între 20 până la 29 grade Celsius. Ziua de luni, săptămâna următoare, pare să aducă cele mai ridicate valori din acest episod și este posibil, în sudul extrem, să vorbim de temperaturi de 30 de grade, posibil în Câmpia Română, în extremitate sudică a acesteia, de 31 de grade Celsius. De marți însă vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade. Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Vremea se strică de joia viitoare

Potrivit șefei ANM de joi, 18 aprilie, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, la minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief.

”Și posibil spre zero, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a mai spus directorul ANM.

Sursa agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *