noiembrie 30, 2022

Vaccinul hepatitic B, disponibil din noiembrie

Vaccinul hepatitic B, care se adminstrează în maternități, în primele 24 de ore de la naștere, va ajunge în România în luna noiembrie. Ministerul Sănătății a semnat, în 11 octombrie, contractul în baza căruia vor fi livrate 130.000 de doze de vaccin hepatitic B. Potrivit acordului, dozele vor ajunge în țara noastră până la jumătatea lunii viitoare. Din datele Institutului Național de Sănătate Publică, în acest moment, la nivel național, există un stoc de aproximativ 17.500 doze de vaccin.

Referitor la vaccinul hexavalent, care se administrează la 2, 4 și 11 luni, reprezentanții ministerului spun că procedura de licitație pentru 250.000 de doze este în curs de finalizare și, în cel mult trei săptămâni, se va încheia acordul-cadru valabil pentru o perioadă de patru ani. Prima tranșă de vaccin hexavalent va fi livrată, de asemenea, în luna noiembrie. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în acest moment, la nivel național, există un stoc de aproximativ 64.000 doze de vaccin hexavalent.

Conform HG nr. 841/1995, se fac redistribuiri de doze de vaccin până la soluționarea situației. Numărul mediu lunar de copii beneficiari este de aproximativ 15.000.

sursa foto: romedic.ro

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *