ianuarie 29, 2023

Vaccinarea vârstnicilor începe de luni, în cele patru oraşe

Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Începând de duminică, 17 ianuarie, în judeţul Sălaj va debuta cea de-a doua etapă a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, prin deplasarea unei echipe mobile pentru vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, potrivit Instituţiei Prefectului Sălaj.

Din data de 18 ianuarie, vor fi operaţionale 4 centre (fixe), destinate vaccinării persoanelor din etapa a doua, conform disponibilităţii platformei de programare. Cele centre sunt următoarele: Zalău –  Cercul Militar, Str. Simion Bărnuţiu nr. 27; Şimleu Silvaniei – Cercul Militar, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 29; Jibou – Casa Oraşenească de Cultură, Str. 1 Decembrie 1918 nr. 9; Cehu Silvaniei – Cămin pentru Presoane Vârstnice, Str. 1 Decembrie 1918 nr. 21

Alte centre de vaccinare îşi vor începe activitatea în perioada următoare.

Programarea persoanelor se face alegând una dintre următoarele modalităţi: individual, direct pe platforma informatică https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare); prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă; prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani; prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă; prin callcenter, la numărul de telefon – 021.414.44.61 pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă; prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale.

Platforma online pe care se pot înscrie persoanele care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare este disponibilă începând de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15:00.

Etapa a doua de vaccinare va cuprinde persoanele cu grad ridicat de risc (cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice), precum şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domeniile cheie, esenţiale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut