Vaccinarea profesorilor din Sălaj începe joi

0
429

Patru fluxuri dedicate pentru vaccinarea anti-COVID vor fi funcţionale, începând de joi, pentru personalul din învăţământ de pe raza judeţului Sălaj, în cadrul centrului de vaccinare de la Cercul Militar din Zalău.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, doctorul epidemiolog Ligia Marincaş, trei dintre noile fluxuri sunt pentru personalul din învăţământ cu vârsta mai mică de 55 de ani, cu vaccin de la Astra Zeneca, iar al patrulea flux este cu vaccin Pfizer, pentru cei peste 55 de ani.

„Cele patru fluxuri vor fi deschise joi, la Cercul Militar din Zalău. În acest moment se revizuieşte catagrafierea celor care doresc să se vaccineze. Aste deoarece o parte s-au vaccinat deja, o parte s-au înrolat pe platforma de vaccinare, şi sugestia mea este să îşi păstreze programarea, iar alţii s-au îmbolnăvit şi nu se pot încă vaccina”, a precizat  Ligia Marincaş.

În sistemul de învăţământ din Sălaj lucrează peste 4.000 de persoane, ca personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

La debutul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare, inspectorul şcolar general, Vasile Bulgărean, preciza că circa 50 la sută dintre profesori doresc să se vaccineze.

Până în prezent, în Sălaj s-au vaccinat aproximativ 14.000 de persoane, din circa 63.000 de persoane vaccinabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.