septembrie 23, 2023

Vaccinarea a redus considerabil cazurile de COVID în rândul personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență Zalău

0

Vaccinarea a redus cu 80 la sută cazurile de COVID în rândul personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență Zalău. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții celei mai mari unități sanitare din județ, “de la începutul anului 2021 până în prezent, statistic, acest număr a scăzut cu aproximativ 80%, faţă de ultimele luni ale anului 2020”. Vaccinarea angajaților din sistemul sanitar, aflați în prima linie și incluși în prima etapă, a debutat în 27 decembrie 2020.

În prezent, 5 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Zalău se află în carantină.

La Terapie Intensivă (ATI) sunt ocupate 60 la sută din locurile disponibile

Conform datelor oferite de Spitalul Județean de Urgență Zalău, în momentul de față gradul de ocupare al paturilor în secţia ATI este de 60 la sută.

Ȋn cazul în care în cadrul unităţii nu mai sunt locuri libere, pacienţii care necesită internare sunt redirijaţi către spitalele suport Covid din localităţile Șimleu Silvaniei, Jibou sau Crasna.

Căt privește stocul de materiale sanitare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, acesta acoperă necesităţile personalului, dar şi al tratării pacienţilor Covid, dau asigurări repezentanții instituției.

În urmă cu căteva zile, în 13 martie, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus la nivel național, premierul Florin Cîțu a anunțat că se vor reface stocurile de medicamente în toate spitalele care tratează pacienți cu COVID-19, iar stocurile de echipamente de protecție pentru cadrele medicale vor fi aduse la zi. De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că se impune și identificarea unor noi spitale care ar putea să se alăture celor existente în lupta împotriva virusului. Comitetul va întocmi și un plan pentru situația în care va fi nevoie, din nou, de detașări de cadre medicale. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut