februarie 5, 2023

Vacanța elevilor nu va fi prelungită

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu cedează. În ciuda numeroaselor solicitări venite din partea mai multor asociații de părinți care solicită prelungirea vacanței de iarnă pentru elevii de gimnaziu și liceu, ministrul a anunțat că structura anului școlar nu va fi modificată.

“Există un grafic de învățământ și o structură a anului școlar, structură aprobată prin Ordinul de ministru nr. 5.549/5 noiembrie 2021, discutat în Comisia de Dialog Social în care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților și ai profesorilor. Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele examenelor naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat). Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilității în educație. Avem recunoașterea faptului că in educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță”, spune ministrul.

Vacanța de iarnă se încheie în data de 9 ianuarie pentru copiii de gradiniță și cei din învățământul primar, în timp ce elevii de gimnaziu și de liceu se vor întoarce la școală cu o săptămână mai repede, în data de 3 ianuarie, deși anii trecuți aveau și ei două săptămâni de vacanță.

Următoarea vacanță va fi cea de primăvară, în perioada 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut