USR Zalău vrea mai puține garaje și mai multe locuri de parcare în oraș

Situația deficitară a locurilor de parcare din zona de intrare în cartierul Dealul Morii impune crearea unor locuri suplimentare de parcare, susțin consilierii municipali USR.

Liderul consilierilor locali USR, Gabriela Carmen Olar, solicită Primăriei Zalău să aibă în vedere posibilitatea de a crea noi locuri de parcare prin continuarea demolării garajelor existente şi acoperirea Văii Zalăului, în cartierul Dealul Morii.

În solicitarea trimisă Primăriei Zalău, consilierul local susține că în zonă există posibilitatea prelungirii parcării actuale, situată vizavi de garaje.

„Cartierul Dealul Morii este un cartier în plină dezvoltare locuit de numeroase familii tinere, unul dintre cartierele în care Primăria Zalău face investiții (blocuri ANL, bazin de înot, etc). Una dintre cele două variante de acces în cartier este prin podul construit peste şanţul de gardă din Dumbrava Nord şi care leagă practic Strada Simion Bărnuțiu, Cartierul Dumbrava Nord de Cartierul Dealul Morii prin Strada Careiului.

Existenţa unui număr foarte mare de maşini parcate în zona respectivă face ca accesul pe podul de legătură să fie îngreunat de către acestea şi, de asemenea, vizibilitatea redusă predispune la acccidente.

În zonă sunt amenajate locuri de parcare, dar acestea sunt insuficiente, fiind parcate maşini până la intrarea pe pod, blocându-se astfel un sens de circulaţie.

În zonă s-au demolat câteva garaje dar nu s-au amenajat locuri de parcare pe spaţiul respectiv. Se parchează constant în zona respectivă”, spune consilierul USR Gabriela Carmen Olar.

Potrivit formațiunii politice din care face parte, prin demolarea garajelor se obțin noi locuri de parcare, iar aspectul cartierelor se îmbunătățește.

About Author

One Reply to “USR Zalău vrea mai puține garaje și mai multe locuri de parcare în oraș”

  1. În Zalău exista proprietari/familii care dețin în proprietate 2-3 mașini, iar din ele (masini) staționează în parcare și cu zilele. Se poate ajunge la un consens privind acest lucru? Nu doresc sa fiu înțeles greșit de acei proprietari/ familii, dar investim în n* număr de mașini, ținem locuri de parcare ocupate, și pe urma ne plângem de lipsa parcarilor sau a spatiilor verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *