ianuarie 28, 2023

USR vrea ca sportivii de top legitimați în Zalău să fie premiați de municipalitate

Sportivii legitimați la cluburile din Zalău trebuie să fie premiați de municipalitate pentru rezultatele obținute în cursul anului 2021. Aceasta a fost propunerea consilierilor locali USR, supusă la vot în cadrul ședinței de vineri.

Suma totală propusă pentru a fi acordată este de 49.300 lei. Fiecare sportiv ar urma să primească doar premiul aferent celei mai bune clasări, chiar dacă a obţinut mai multe rezultate care se află în grila de premiere.
Iniţiatorii au venit cu sugestia ca acordarea sprijinului financiar să se realizeze în cadrul unei gale organizate special pentru acest eveniment sau în cadrul şedinţelor de Consiliu Local.

În cazul disciplinelor sportive care prevăd atât probe individuale, cât şi probe pe echipe, echipaje sau ştafete, precum şi la jocurile sportive de echipă, premiul acordat este individual. În cazul în care sportivii participă individual la competiţii, iar rezultatele obţinute de aceştia sunt utilizate conform regulamentelor pentru întocmirea clasamentelor pe echipe, premierea se face o singură dată, pentru performanţa individuală.
Antrenorii care au pregătit sportivii vor fi recompensaţi cu sume reprezentând până la 100 % din cuantumul premiului obţinut de cel mai bine clasat dintre sportivii pregătiţi, în cazul în care are doi sau mai mulţi sportivi premiaţi, respectiv 50 % din cuantumul premiului obţinut de sportivul pregătit – în cazul în care are un singur sportiv premiat.

Valoarea premiilor pornește de la 400 de lei și poate ajunge până la 1.000 de lei pentru un sportiv, în funcție de rezultatele obținute.

Doar că, cel puțin deocamdată, inițiativa rămâne sub semnul întrebării. ConsilieriI locali PSD și UDMR, care formează majoritatea, s-au abținut de la vot, astfel că proiectul nu a putut fi adoptat.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut