februarie 9, 2023

USR și PNL se acuză reciproc de aventuri extraconjugale cu PSD

Relația de colaborare politică dintre PNL și USR capătă accente de comedie clasică, amândouă partidele acuzându-se de relații nepotrivite cu principalul lor inamic politic, PSD. Deși declarativ vor împreună înapoi în alianță la guvernare, cele două partide nu prididesc a se ataca deschis, cu toate armele. Dacă liberalii lui Florin Cîțu, cu premierul în frunte, au acuzat apropierea USR de PSD și AUR prin votul de la moțiune, prin care au dat jos guvernul din care și ei au făcut parte, acum cei de la USR atacă peste tot foștii parteneri, sugerând o colaborare viitoare a liberalilor cu PSD, care ar intenționa să formeze un guvern doar cu UDMR și, din spate, să fie susținuți de PSD.

PSD amenință guvernul cu darea în judecată

Recent, din fondul de rezervă al Guvernului, Florin Cîțu a alocat puțin peste un miliard de lei unităților administrativ-teritoriale pentru diferite proiecte în curs de implementare. Felul în care s-au împărțit banii la comune și orașe i-a nemulțumit profund pe cei de la PSD, care îi acuză pe liberali că pedepsesc comunitățile conduse de primari PSD. În acest context, PSD a anunțat că va contesta în instanță hotărârea prin care s-au alocat fondurile.

Și USR acuză: Un miliard de lei pentru primarii PNL, UDMR și PSD

În acest context, vine și USR cu acuze la adresa alocării, însă având ca argument faptul că prin aceste alocări premierul demis își plătește datoriile la PSD.

”Aseară, în ședința de guvern, premierul demis a alocat un miliard de lei din fondul de rezervă către primarii PNL și UMDR, dar și către primarii PSD de la care speră să obțină ajutor pentru instalarea unui guvern minoritar. Este o nouă dovadă că acest om s-a folosit de PNDL 3 pentru a șantaja și a obține președinția PNL, iar acum repetă figura: se folosește de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria. Florin Cîțu acționează fără scrupule și fără nicio urmă de responsabilitate, aruncând în stânga și-n dreapta cu bani publici. În plină criză, Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor nu au primit toți banii de care aveau nevoie, pentru că Florin Cîțu a pus pe primul plan sinecurile și interesele personale. Miniștrii noștri au avut proiecte de investiții, de reforme, însă USR PLUS a fost exclus de la guvernare în plină criză, din cauza unui premier total iresponsabil. După înființarea PNDL 3, marele jaf național orchestrat de Florin Cîțu continuă. E nevoie de criterii de transparență în ceea ce privește modul în care sunt alocați banii din fondul de rezervă. În prezent, regulile după care se împart acești bani sunt cele stabilite de Dragnea, în goana sa de a da bani preferențial către primari și consiliile județene”, acuză cei de la USR.

Așadar, exact în perioada negocierilor pentru formarea noului guvern dintre partide, toate se faultează pentru bani. Ieșirea celor de la USR pe alocările premierului sunt oarecum de înțeles, aceștia neavând primari suficienți pentru ca tema să-i intereseze foarte tare. Cu toate că, de exemplu în Sălaj, ei au o primărie care a primit dublu comparativ cu multe dintre primăriile PSD. Este clar, însă, că e o bătălie a declarațiilor și de găsire a vinovaților în tabăra celuilalt. Un decor neobișnuit pentru începerea negocierilor pentru formarea unui nou guvern.

Sursa foto: G4media

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut