USR Sălaj: S-au făcut pași importanți în vederea construirii viitorului Parc Industrial

Se fac pași concreți pentru construirea unui parc industrial în Sălaj. Asigurarea vine chiar din partea unui consilier județean aflat în opoziție, membru în comisia de negociere pentru cumpărarea terenului necesar.

Nicolae Olar, consilier județean USR, spune că formațiunea din care face parte va sprijini orice demers care vizează realizarea de investiții ce pot duce la dezvoltarea județului nostru, indiferent de partidul care vine cu inițiativa.

Joi, 9 martie, consilierii județeni, întruniți în ședință extraordinară, au votat, cu 23 de voturi pentru și 5 abțineri (consilierii PSD), cumpărarea primului teren necesar realizării unui parc industrial, pe teritoriul comunei Hereclean.

Prețul de achiziționare a terenului în suprafață de 52.100 mp, aflat în proprietatea Parohiei Reformate Guruslău, este de 505.370 euro, adică 9,7 euro/mp, preț rezultat în urma negocierii dintre vânzător și cumpărător.

“Vreau să vă anunț că am făcut parte din comisia de negociere pentru achiziționarea de terenuri în vederea construirii Parcului Industrial Sălaj. Este vorba de 7,76 ha teren aflat în proprietatea Parohiilor Reformate Guruslău și Greco-Catolice Hereclean. După votul acordat de consilierii județeni în ședința din 24 februarie privind achiziționarea a 2,55 ha teren aflat în proprietatea Parohiei Greco-Catolice Hereclean și votul din ședința de azi (9 martie, n.red.) a Consiliului Județean Sălaj privind achiziționarea a 5,21 ha teren aflat în proprietatea Parohiei Reformate Guruslău, pot să afirm că s-au făcut pași importanți în vederea construirii viitorului Parc Industrial Sălaj. Astfel, prin achiziționarea acestor terenuri, s-a creat condiția de eligibilitate pentru înființarea Parcului Industrial – suprafață minima de teren în proprietate: 5 ha.

Mă bucur că am putut sa îmi aduc aportul la această etapă importantă în demersul privind amenajarea parcului industrial, odată cu încheierea ei creându-se condițiile necesare pentru următorii pași în derularea investiției.

Consiliul Județean Sălaj are încheiate acorduri de parteneriat pentru inițierea investiției cu Comuna Hereclean, Școala Gimnazială nr. 1 Panic, Parohia Greco-Catolică Hereclean și Parohia Reformată Guruslău. Construirea de parcuri industriale în Sălaj va stimula investiţiile directe în judeţ și au potenţialul de a aduce dezvoltare şi creştere economică. Acestea valorifică potențialul uman și material al zonei și reprezintă, practic, un motor al economiei locale.

Rolul autorităților locale este, printre altele, și acela de a stimula constituirea și dezvoltarea unor infrastructuri de afaceri, inclusiv parcuri industriale, în scopul atragerii de investiții. Acesta este și un motiv pentru care noi, consilierii județeni ai USR Sălaj ne vom aduce în continuare aportul și vom sprijini orice demers care vizează realizarea de investiții ce duc la dezvoltarea județului nostru.

Consiliul Județean Sălaj a înțeles importanța unei astfel de investiții și face pași concreți în construirea unui Parc Industrial în județul nostru”, spune consilierul județean USR Nicolae Olar.

One Reply to “USR Sălaj: S-au făcut pași importanți în vederea construirii viitorului Parc Industrial”

  1. Măi Mic, consilier județean USR. Mai bine spune cetațenilor cum este cu aportul vostru, al USR-istilor, la blocarea lucrărilor le cele 11 hidrocentrale aproape finalizate și unde țara a băgat mulți bani pentru energie verde și ieftină. Dar voi usr-istii sunteți mai interesați de soartă păduchelui șchiop sau a gândacului cu dinți de aur😃 decât de soartă și viața românilor. Concluzia: U.S.R. la lada de gunoi a politicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *