USR Salaj il face praf pe senatorul PSD Salaj Pop Gheorghe

USR Salaj il face praf  pe senatorul PSD Salaj Pop Gheorghe

Senatorul este acuzat ca este initiator al unui proiect legislativ care duce la o noua colectivizare – "cel mai grav atac la proprietatea privata de dupa Revolutie"

rn

USR Salaj acuza PSD ca vrea sa puna din nou stapanire pe pamânturile romanilor, printr-un proiect legislativ pe care USR-istii il considera "de o nocivitate iesita din comun pentru proprietatea privata din România".
Initiatorii proiectului sunt trei parlamentari PSD, un senator si doi deputati, arata USR Salaj, care subliniaza ca senatorul salajean al PSD Salaj, Pop Gheorghe, a semnat printre primii propunerea legislativa (numarul 22 pe lista de sustinatori) ca si coinitiator, alaturi de alti 99 de parlamentari PSD.
“n postarea pe facebook in care il acuza pe senatorul Pop Gheorghe, USR Salaj argumenteaza cu o expunere facuta de deputatul USR Silviu Dehelean, care denunta vehement proiectul PSD intrat in procedura legislativa, proiect pe care il considera "de o nocivitate iesita din comun pentru proprietatea privata din România"
"Este cel mai grav atac la proprietatea privata de dupa Revolutie – Proiectul de lege depus la Senat. Cicatricile colectivizarii înca nu au disparut, dar Partidul vrea sa ne confiste din nou terenurile, în beneficiul samsarilor proprii. Declarativ, scopurile acestui proiect sunt comasarea terenurilor, sprijinirea proprietatii românesti, a tinerilor fermieri români si împiedicarea fenomenului de land-grabbing de catre cetatenii straini si companiile cu capital strain. În fapt, acest proiect va produce efectul invers: terenurile vor deveni mai ieftine, iar fermierul român sau proprietarul unei mici parcele va pierde si mai mult, cu acelasi rezultat pentru companiile cu capital strain", acuza deputatul USR.
Printre argumentele lui sunt ca proiectul prevede ca statul urca în ierarhia preemptorilor în cazul vânzarii terenurilor (cei care au dreptul sa cumpere terenuri cu prioritate) pe locul al treilea, în fata vecinilor imobilului. Alta prevedere spune ca nicio persoana fizica nu va putea sa detina mai mult de 500 ha si nicio persoana juridica mai mult de 1.000 de ha, iar o alta stabileste obligatia proprietarilor de a folosi terenul, fie direct, fie indirect, sub amenintarea sanctiunilor.
Toate acestea, spune USR, in conditiile in care restituirea proprietatii nu a fost finalizata nici la 28 de ani de la revolutie, iar ranile istorice ale României în ceea ce priveste proprietatea nu au apucat sa se cicatrizeze.
"Noul partid-stat ne pregateste o noua colectivizare, una cu fata mai umana, dar cu fondul la fel de distructiv. De ce procedeaza asa? Pentru ca terenurile agricole sunt una dintre putinele resurse pe care PSD nu le controleaza si pentru care avem o piata relativ libera. Daca acest proiect devine realitate, în urmatorii 20 de ani proprietatea agricola va trece la stat pe banii nostri, iar membrii nomenclaturii PSD-iste vor avea acces la aceasta resursa si o vor arenda pe bani putini spre profitul lor personal", spune deputatul USR Silviu Dehelean.

rn

USR l-a acuzat pe Gheorghe Pop
si pentru votul prin care a dat
liber buldozerelor sa faca ravagii
in ariile naturale protejate

rn

USR Salaj iI acuza recent pe senatorul PSD Salaj, Pop Gheorghe, de complicitate la decimarea ariilor protejate din Salaj si din tara, dupa ce senatorul a votat, in octombrie, un proiect de lege care permite exploatarea si extragerea resurselor minerale de pe perimetrul ariilor naturale protejate.
"Cu ajutorul votului senatorului de Salaj, arii protejate precum Gradina Zmeilor, Calcarele de la Rona, Stanii Clitului si altele din Salaj, sau din tara (Vulcanii noroiosi, Lacul Ursu, Chelie Bicazului etc) pot oricând sa dispara… Este una dintre cele mai dure lovituri aplicate naturii din ultimii 20 de ani, afirma ONG-urile din domeniu. Cu 66 de voturi "pentru" si 22 "împotriva", proiectul de lege care permite excavatoarelor si buldozeleror sa ia cu asalt rezervatiile naturale din România a trecut de Senat", spunea USR Salaj.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *