februarie 6, 2023

USR Salaj face o analiza a metodei PSD – saracirea propriilor alegatori

Salajul se inscrie exemplar in randul judetelor in care se voteaza PSD si se traieste din ce in ce mai prost, reiese din analiza USR, bazata pe date preluate din Ziarul Financiar

rn

USR Salaj face publica o analiza care arata ca "in anii în care PSD sustine ca am avut cea mai mare crestere economica, PSD si Dragnea si-a saracit tocmai propriul electorat".
"PSD si-a axat discursul politic pe cresterea nivelului de trai al pensionarilor, al celor cu venituri mici si pe ideea ca toti românii trebuie sa traiasca mai bine, nu numai electoratul de dreapta. A urmat un val de majorari salariale pentru bugetari, cresterea pensiilor, dublarea salariului minim pe economie (o treime din salariatii din România sunt platiti cu salariul minim), sau scaderea TVA. Toate aceste masuri au fost luate fara o dezvoltare REALa a economiei. De unde au venit banii pentru aceste masuri? Totul s-a facut si s-a platit prin cresterea datoriei publice (cu o suma mai mare decât cea pe care a luat-o guvernul de la FMI la începutul crizei economice, 20 miliarde de euro) si prin scaderea investitiilor publice, care este lucrul cel mai devastator pe termen mediu si lung pentru dezvoltarea economica a României", subliniaza din start analiza USR Salaj.

rn

Marile orase concentreaza toata economia,
iar restul Romaniei se zbate in saracie

rn

"Asa cum se arata într-o analiza a Ziarului Financiar, aceasta crestere economica (a nu se confunda dezvoltarea economica cu cresterea economica) nu a fost împartita uniform la nivelul întregii tari, ci, dimpotriva, a dus la o majorare si mai mare a dezechilibrelor economice dintre marile orase si celelalte.
75% din businessul din România se desfasoara în 10 judete care angajeaza 80% din forta de munca de la nivel national.
Principalii beneficiari ai acestor cresteri economice au fost marile companii, corporatistii, judetele si orasele care au reusit sa atraga investitii straine", remarca USR Salaj.

rn

Inapoiere tehnologica, educationala si de infrastructura
în judetele in care populatia voteaza constant PSD

rn

La polul opus, judetele cele mai slabe economic: Salaj, Mehedinti, Caras-Severin, Giurgiu, Teleorman, Vrancea sau Vaslui, unde electoratul a votat si voteaza masiv cu PSD, AU SaRaCIT. Aceste judete au atras si cele mai mici investitii straine, iar rezultatul se vede printr-o înapoiere tehnologica, educationala si de infrastructura.
Concluzia analizei: ,,Guvernele PSD au taiat investitiile publice si au saracit si mai mult tocmai propriul electorat, pe cei care îi voteaza si îi tin la putere. Este revoltator sa vezi cum liderii principalului partid de guvernamânt, si cel mai mare partid politic din 1990 încoace, provin din zonele cele mai slabe economic si în doua decenii de politica nu au fost în stare sa le ridice, nici din punct de vedere al educatiei, si nici din cel al resursei umane.,,, constata USR Salaj in analiza sa.

rn

Salajul bate toate topurile negative, alaturi
de Teleorman, Vaslui, Gorj si Mehedinti

rn

"Haideti sa vedem care este situatia în Salaj, de fapt ce a facut PSD pentru judetul, singurul din Transilvania, care a votat cu PSD si la primaria celui mai mare oras si la Consiliul Judetean; un partid social-democrat, un partid cel putin afisat de stânga, teoretic orientat spre nevoile oamenilor, un partid care se pare îsi uita tocmai alegatorii cei mai fideli:
• Ultimul judet din regiune în ceea ce priveste economia si agricultura
• Suntem pe ultimul loc în clasamentul judetelor unde economia merge în regres (5 % scaderea cifrei de afaceri ale firmelor)
• Salajul are cel mai mare numar de someri din Transilvania
• Salajul are numai în mediul rural someri cât au judetele Arad si Bistrita la un loc
• Cea mai mica crestere a PIB din regiune si printre cele mai mici din tara (sub 2,5%)
• În judetul Salaj sunt cei mai multi analfabeti din întreaga Transilvanie (1,84 la suta din totalul populatiei)
• În Salaj mai sunt înca, în secolul 21, 15.000 de locuinte în care nu exista nici macar bucatarie
• Avem 6 comune în topul saraciei nationale
• Peste jumatate din populatia stabila a judetului este inactiva economic
• Doar 26 la suta dintre terenuri sunt lucrate de exploatatii agricole
• În regiunea Nord-Vest suntem judetul cu cei mai multi beneficiari de venit minim garantat raportat la populatie.
• 25% din salajeni traiesc la limita saraciei
• Investitiile s-au înjumatatit în Salaj în ultimii ani
• Cel ma subdezvoltat judet din regiune în ceea ce priveste infrastructura, ultimul în ceea ce priveste constructia de locuinte (în scadere cu 30% în ultimii ani) sau facilitati normale precum apa, canalizare sau gaze
• Cel mai mic salariu mediu brut din regiune si cu 20% mai mic decât media pe tara
• Penultimul loc din judetele tarii în ceea ce priveste unitatile de comert modern prezente în judet (0.5% din totalul unitatilor)
În toate aceste clasamente, Salajul se afla pe ultimele locuri alaturi de Teleorman, Giurgiu, Gorj, Mehedinti, Vrancea sau Vaslui", este tabloul judetului, prezentat in analiza USR Salaj.

rn

Judetele PSD merg in directia opusa dezvoltarii

rn

"Harta de bussines realizata de Ziarul Financiar, arata de fapt dezvoltarea Romaniei, si sustine realitatea: judetele care voteaza constant PSD sunt judetele cele mai sarace. si din pacate distanta fata de celelalte judete se mareste la fiecare patru ani…
Pentru judetul Salaj (si nu numai), PSD nu a fost o solutie pentru dezvoltare si modernizare. si nici pentru tara. Mai ales acum, când principala preocupare a partidului este macelarirea justitiei si scaparea liderului Liviu Dragnea cu orice pret de justitie", este concluzia Gabrielei Carmen Olar, presedinte Uniunea Salvati România Filiala Salaj.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut