USR Salaj depunere de coroana separata la monumentul Eroiilor Revolutiei

0

Duminica, 22 decembrie 2019, membri locali ai USR-ul au organizat un eveniment intitulat "O lumanare pentru Eroii din Decembrie 1989". Evenimentul programat pe ora 12:00,  a reusit sa stranga in jur de 15 persoane. Conform prezentarii facute pe facebook membri USR Salaj prezenti au dorit sa cinsteasca memoria eroiilor Revolutiei din decembrie 89 prin depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor Revolutiei. Din declaratiile lui Cristian Viasu, seful filalei Salaj a USR-ului, la ceremoniile religioase si militare care au fost organizate sambata 21 decembrie, USR nu a participat pentru ca primit nicio invitatie, astfel ca membri locali s-au organizat pentru ziua de 22 decembrie.

rn

La nivel national USR a transmis, duminica, un mesaj, la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 care au dus la caderea comunismului: "La trei decenii de libertate, tara noastra nu este pe deplin vindecata de trauma trecutului. Avem nevoie de adevar. Ascunderea lui inseamna perpetuarea starii de minciuna despre trecutul istoric. De aceea consideram ca afirmatia fostului presedinte Ion Iliescu, potrivit careia "este momentul sa incetam sa cautam vinovatii" este o jignire care intineaza memoria eroilor. A nu cauta vinovaţii înseamna a uita. A uita inseamna a tine in intuneric amintirea unei natiuni prin diminuarea faptelor eroice a mii de oameni care si-au dat viata pentru ca noi sa avem astazi libertate”, au transmis reprezentantii nationali ai USR-ului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut