octombrie 4, 2022

USR: Coaliția ctitorește “muzeu” pe A3

USR Sălaj acuză partidele de la guvernare că lasă o parte importantă din Autostrada Transilvania impracticabilă, referindu-se la tronsonul care include și Tunelul Meseș.

Reprezentanții formațiunii politice spun că lucrurile s-au mișcat bine în mandatul fostului ministru de la Transporturi, Cătălin Drulă, actual președinte USR, doar că acum se opresc “în câmp”.

Acuzațiile la adresa actualului ministru, Sorin Grindeanu, au fost făcute de fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în mandatul lui Drulă, zălăuanul Horațiu Cosma, într-un mesaj video, înregistrat chiar pe șantierul autostrăzii.

“Suntem pe Autostrada Transilvania, la Poarta Sălajului, unde guvernarea PSD-PNL pregătește o nouă bătaie de joc la adresa cetățenilor. Aici, la capătul tronsonului de aproximativ 40 de kilometri ce pleacă de la Cluj și merge până aproape de Zalău, va fi, practic, o autostradă muzeu, se va opri direct în câmp. Constructorul a propus o variantă de descărcare în drumul național, Compania Națională (CNAIR, n.red.) a spus că nu mai are bani pe contract. Nu vrem ca la momentul 2023, când aici o să fie asfalt, marcaje, parapeți, să rămână autostradă muzeu până când se va termina următorul secor spre Meseș”, a afirmat fostul secretar de stat.

https://www.facebook.com/cosma.horatiu/videos/2875829859388109

Mesajul său a fost preluat și de USR Sălaj.

“Coaliția anti-dezvoltării PSD-PNL-UDMR ctitorește în Sălaj o nouă autostradă <muzeu> pe A3. Pe tronsonul Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada A3 Cluj – Zalău finanțat din PNRR lucrările au început în forță în 2021 în mandatul lui Cătălin Drulă. Constructorul român a avansat foarte bine și, în ritmul actual, ar putea finaliza șantierul în 2023. Însă acest sector de autostradă nu va putea fi utilizat, fiindcă se termină în câmp. Tronsonul vecin ce conține tunelul Meseș e mult întârziat, fiind abia în licitație. Anul trecut, la solicitarea echipei de la Transporturi, constructorul a proiectat un drum de legătură civilizat de la capătul autostrăzii până în drumul național la ieșire din Poarta Sălajului spre Românași. Urma în toamnă să fie aprobat de Compania de Drumuri și să înceapă lucrările. A venit Grindeanu la Ministerul Transporturilor și a aruncat la gunoi acest plan, refuzând sălăjenilor să beneficieze în 2023 de acest tronson de autostradă, o veritabilă centură ce ar scoate traficul de pe drumul național din Poarta Sălajului, Sânmihaiu Almașului, Chendremal sau Zimbor. Solicităm lui Sorin Grindeanu și coaliției de guvernare să corecteze de urgență această situație absurdă, astfel încât în 2023 să nu inaugurăm o nouă autostradă <muzeu> care se termină în câmp”, spun usr-iștii sălăjeni.

3 thoughts on “USR: Coaliția ctitorește “muzeu” pe A3

  1. mai dati-ne pace, ca voi le stiti pe toate,cand ati fost la guvernare ati votat contra voastra,oare de ce v-am votat si cine va mai voteaza

  2. USR. Atât sunteți de buni de băgat de vina, eu cel puțin nu va mai suporta. Ați făcut mai mult rău acestui popor. Nu vedeți că și o rama valorează mai mult că voi. O să vă mai aleagă dracu, nu mai intrați voi in parlament.

  3. Copilul lui Macron, care este Cioloș a fost premier și șeful vostru! Sub oblăduirea lui ați îngropat mai tare aceasta tara! Va urez și va doresc din suflet sa aveți soarta PNȚCD-ului!!!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.