septembrie 30, 2022

USR Salaj cere lamuriri legate de suspendarea concursurilor pentru angajare pe 34 de posturi la Spitalul Judetean de Urgenta

De ce nu se mai tin concursurile, cand se vor organiza din nou, isi pot lua inapoi banii dati ca taxa de particiapare cei 600 de canidati – sunt intrebarile pentru spital

rn

Filiala Locala USR Zalau, prin presedintele Ardelean Cosmin Vasile, a inaintat miercuri, 23 ianuarie, in baza legii, o adresa catre Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, prin care solicita lamuriri cu privire la suspendarea concursurilor prin care urmau sa se angajeze 34 de persoane in perioada ianuarie – aprilie. La aceste concursuri s-au inscris peste 600 de candidati si fiecare a platit o taxa de 50 de lei pentru a putea participa, subliniaza USR, ca argument pe baza cariua sustine ca "toti candidatii merita lamuriri suplimentare cu privire la cele intâmplate". 

rn

Sunt trei intrebari puse de USR Zalau in folosul candidatilor inscrisi pentru posturile anuntate vacante de Spitalul Judetean. 1. Care sunt motivele care stau la baza amânarii concursului? 2. Când vor fi organizate aceste concursuri? 3. Daca candidatii isi pot recupera taxa, in cazul in care doresc, si care sunt procedurile?
Spitalul Judetean de Urgenta Zalau a inregistrat solicitarea venita din partea USR tot miercuri, 23 ianuarie, iar potrivit legii, spitalul are termen 30 de zile sa raspunda.
Spitalul Judetean a anuntat oficial, la data de 16 ianuarie, ca nu mai organizeaza concursurile prevazute pentru perioada ianuarie – aprilie pentru cele 34 de posturi anuntate la inceputul anului, spunand ca "procedura de desfasurare a concursurilor organizate de Spitalul Judetean de Urgenta Zalau in perioada 28.01 – 18.04.2019 se va relua la o data ulterioara".
Spitalul nu spune insa cand anume se vor organiza din nou concursurile, dar da asigurari ca va comunica in Monitorul Oficial, presa locala, pe site-ul spitalului, precum si prin afisare Ia avizierul unitatii.
Peste 600 de persoane s-au inscris la concursurile anuntate pentru ianuarie-aprilie 2019, pentru ocupare a 34 de posturi vacante in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Conform legii, candidaturile inregistrate la concursurile a carui procedura a fost suspendata si amânata se considera valide, daca persoanele care au depus dosarele de concurs isi exprima in scris intentia de a participa din nou la concurs. Cei 600 de aspiranti si-au depus dosarele de candidatura pân? vineri, 11 ianuarie 2019, pentru cele 34 de posturi: asistenti medicali generalisti pentru sectiile Neonatologie, Pediatrie, Obstetric?-ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie-traumatologie, Cardiologie, ATI, UPU-SMURD, Chirurgie generala, Pneumologie, Neurologie si Laboratorul de analize. Lista locurilor de munca vacante este completata de trei posturi de referent, la serviciile Aprovizionare, Statistica Medicala si Administrativ, doua de auditor intern, doua de infirmiera, patru de ingrijitoare curatenie, un post de fochist, un contabil, un economist, un sofer si un brancardier.
Cei care s-au inscris la concurs au achitat la casieria unitatii o taxa de 50 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.