octombrie 4, 2022

USR PLUS, rezultat foarte slab la Șimleu Silvaniei

Potrivit rezultatelor finale prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, lupta electorală de la Șimleu Silvaniei s-a dat între PNL și PSD, restul candidaților obținând împreună mai puțin de 8 la sută din totalul voturilor exprimate.

Candidatul PNL, Cristian Mihai Lazăr, a obținut 50,18 la sută din voturi (2.880 voturi), clasându-se pe primul loc în preferințele electoratului și devenind noul primar al orașului. Candidatul PSD, Romeo Sabou, a fost votat de 42,62 la sută dintre șimleuani (2.446 voturi). La mare distanță, cu 208 voturi (3,62 la sută), se află candidatul independent susținut de AUR, Călin Tulbure, urmat de candidatul USR PLUS, Bob Virgil Marius, care a primit 205 voturi (3,57 la sută).

Interesant cum un candidat independent a reușit să obțină mai multe voturi decât un candidat care a avut în spate nu unul, ci două partide politice (USR PLUS).

Dan Barna dă vina pe alegerile într-un singur tur

La aceste alegeri locale parțiale, USR PLUS a avut 17 candidați, dar nu a reușit nicăieri în țară să câștige. O analiză a rezultatelor obținute va fi făcută miercuri, în cadrul unei ședințe, a anunțat Dan Barna luni, după ședința Biroului Național USR PLUS.

„E aceeași problemă pe care am avut-o și la alegerile locale generale. Faptul că nu există acest lucru de bun simț democratic – alegerea primarilor în două tururi – are ca efect rezultatul obținut ieri (duminică – n.red.). În foarte multe din locurile unde au fost alegeri am fost pe poziția a doua. Dacă am fi avut, așa cum e firesc și democratic, alegeri în două tururi, lucrurile ar fi stat cu siguranță altfel”, a declarat liderul USR PLUS, Dan Barna.

Potrivit acestuia, formațiunea pe care o conduce va continua să ceară în coaliție adoptarea legii care prevede alegerera primarilor în două tururi de scrutin. în două tururi pentru primari.

„Sper ca această coaliție să-și respecte angajamentul din programul de guvernare și angajamentul din campania electorală ca România să aibă ocazia să-și aleagă următorii primarii din două tururi. Este unul dintre subiectele blocate la nivelul coaliției. Sper ca în această toamnă electorală din interiorul celor două partide să putem să inițiem această legislație și să obținem voturile necesare”, a adăugat Dan Barna.

1 thought on “USR PLUS, rezultat foarte slab la Șimleu Silvaniei

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.