octombrie 4, 2022

USR: Penalii PSD vor sa blocheze initiativa Fara Penali prin sesizarea Parchetului pentru a verifica semnaturile

PSD incearca sa faca praf munca USR si dorinta populatiei de a scapa de penali in functii publice. USR a strans semnaturile a peste un milion de romani pentru a depune in Parlament o initiativa legislativa prin care accesul penalilor in functii publice sa fie blocat. Deputatul PSD Catalin Radulescu a spus ieri ca a fost depusa plângere la Parchetul General împotriva initiativei „Fara penali în functii publice”, afirmand ca peste 500.000 de semnaturi ar fi fost falsificate de USR. 

rn

"Condamnatul penal Catalin Radulescu, noul chestor al PSD din Camera Deputatilor, si autorul OUG 13 Florin Iordache au încercat în Biroul Permanent sa blocheze trimiterea initiativei Fara Penali la CCR. Cei doi au invocat în BP ca Secretariatul general a sesizat neconcordante în liste, desi nu intra în atributiile SG-ului Camerei Deputatilor sa verifice autenticitatea semnaturilor. Acesta este treaba primarilor, care deja au atestat dosarele", spun reprezentantii USR.
USR reclama o încercare de decredibilizare a initiativei Fara Penali în Functii Publice, care a strâns peste 1.000.000 de semnaturi si spun ca toate semnaturile care se afla acum în Parlament sunt verificate si valide.
“Este revoltator ca aceasta initiativa semnata de peste 1 milion de români a fost deja blocata de peste 100 de zile de Liviu Dragnea în Camera Deputatilor sub pretextul fotocopierii dosarelor cu semnaturi, iar PSD refuza în continuare sa ia în considerare cele un milion de semnaturi ale românilor care nu mai vor penali la conducerea tarii”, a transmis presedintele USR, Dan Barna.

rn

Liderii USR mai spun ca, în pofida noii încercari a PSD de blocare a initiativei cetatenesti, Fara Penali va ajunge la Curtea Constitutionala, care are la dispozitie 60 de zile calendaristice sa se pronunte cu privire la constitutionalitatea articolului pe care USR vrea sa îl introduca în Constitutie.

rn

“Judecatorii CCR nu au motive de respingere a articolului, dar stim cu totii ca este un articol cu o încarcatura politica mare, iar CCR a avut multe decizii controversate de când este condusa de un fost parlamentar PSD – Valer Dorneanu. Acesta este unul din motivele pentru care USR va initia o reforma a Curtii Constitutionale, pentru depolitizarea unei institutii de baza a democratiei, care din pacate si-a abandonat misiunea pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de închisoare”, a adaugat presedintele USR, Dan Barna.

rn

În 20 septembrie 2018, USR a depus la Parlament o prima transa de 335.000 de semnaturi pentru initiativa cetateneasca Fara Penali, iar pe 21 septembrie a fost depusa si cea de-a doua transa, cu 446.000 de semnaturi. În 25 octombrie, USR a depus la CCR initiativa "Fara penalii în functii publice", cu 850.000 de semnaturi.

rn

Alerta! Dragnea fura si dosare cu semnaturi
din campania Fara Penali in Functii Publice,
este alarma data de USR Salaj pe facebook

rn

"Uniunea Salvati România – USR a analizat nota pentru CCR întocmita de Secretariatul General al Camerei Deputatilor cu privire la semnaturile Fara Penali si am constatat cu stupoare ca apare o cifra suspecta de 591.097 de semnaturi înregistrate, în conditiile în care USR a depus peste 800.000 de semnaturi în Parlament, restul pâna la un milion fiind înca blocate prin primarii din tara.
În aceasta nota LIPSESC foarte multe dosare depuse, fara nicio explicatie. Tot în nota apare o cifra de 93.775 semnaturi care nu sunt atestate de primarii din motivele abuzive pe care le stiti deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresa incompleta pentru ca lipseste etajul).
De fapt, PSD încearca sa trimita la CCR un numar de semnaturi mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca sa invalideze initiativa. Ajunge cu minciunile!
Avem OPIS-uri ca sa demonstram fiecare semnatura depusa. Avem copii dupa dosare cu stampila Camerei Deputatilor. Este fals în acte oficiale ceea ce face Liviu Dragnea prin Secretariatul General, dupa ce a comis un abuz în serviciu si a blocat peste 100 de zile initiativa în Camera Deputatilor. Comanda politica a lui Dragnea a devenit mai importanta decât legea. Secretariatul Camerei Deputatilor nu avea competenta de a verifica semnaturile, ele au fost deja validate de primarii.
Mâine la ora 11, ÎNAINTE de trimiterea initiativei la CCR, vom clarifica situatia. Presedintele comitetului de initiativa Mihai Badea, alaturi de Stelian Ion si Cristina Pruna vor merge la Secretariatul General sa lamureasca lucrurile. Plângerea penala este pregatita", scrie USR Salaj pe pagina oficiala de facebook.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.