USR l-a doborât pe Cîțu: este al doilea om în stat!

2
582

După aproape trei luni de la promisiunea USR că-l scot pe Florin Cîțu din politică, în sfârșit s-a ajuns la momentul îndeplinirii promisiunii. Premierul demis, Florin Cîțu, a fost ales președinte al Senatului, ceea ce înseamnă că este al doilea om în stat, după Președintele României.

Dincolo de ironie, senatorii au decis marți să își exercite noua majoritate politică în camera superioară a Parlamentului. Astfel, Anca Dragu (USR) a fost revocată din funcția de președinte al Senatului. Din 115 senatori prezenți, au votat pentru demiterea ei 82, au fost 24 de voturi împotrivă și 9 abțineri. În pasul următor, Florin Cîțu a fost ales președinte al Senatului, cu 82 de voturi. Anca Dragu, senatoare USR, a candidat din nou și a primit 25 de voturi. Alte 17 voturi au fost anulate.

USR contestă la CCR schimbarea Ancăi Dragu

În urma schimbărilor produse în conducerea Senatului, cei de la USR acuză neconstituționalitatea acestei acțiuni.

„USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituționale a președintei Anca Dragu”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Același mesaj a fost transmis și de Dacian Cioloș, liderul USR: ”Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîțu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliției cu USR, monstruoasa alianță PNL – PSD – UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcția de președintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziție. Dincolo de faptul că revocarea forțează Constituția, ea este și o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acționa: în forță, fără respect pentru reguli și meritocrație. Îi mulțumesc Ancăi Dragu pentru modul impecabil cu care a onorat poziția de președintă a Senatului. Acest mod brutal prin care a fost îndepărtată azi, fără motive temeinice și fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acționează fără scrupule sub deviza <pentru că putem>”, a afirmat Cioloș.

Marcel Ciolacu preia funcția de președinte al Camerei Deputaților

Tot marți, deputații au votat noul președinte al Camerei Deputaților, rămas vacant după demisia liberalului Ludovic Orban. Noul președinte este liderul PSD, Marcel Ciolacu. El a primit 216 voturi, iar contracandidata sa, Cristina Prună (USR), 77 de voturi, iar 5 voturi au fost anulate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.