septembrie 24, 2023

USR cere modificarea Legii malpraxisului

0

Parlamentarii USR cer modficarea Legii malpraxisului, pentru ca pacienții să poată primi despăgubiri rapide, dacă sunt prejudiciați.

Deputații USR Oana Murariu și Adrian Wiener au depus un proiect de lege care vizează instituirea unui nou mecanism de răspundere în cazurile de malpraxis: dacă ești prejudiciat, spitalul și asigurătorul său vor răspunde direct în instanță. Nimeni nu va mai scăpa de răspundere, de la medici la conducerea spitalului. Proiectul USR a primit deja aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social și Autoritatea de Supraveghere Financiară.

“Nu putem ignora tragediile recente din spitale. De la mama tânără decedată la Botoșani, la femeia care a născut pe trotuar în Urziceni, este clar: avem nevoie de o schimbare urgentă!Toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, trebuie să voteze pentru protecția pacienților”, spun reprezentanții USR.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut