octombrie 3, 2022

USL Salaj hiberneaza

PNL si PSD au lipsit din viata politica in aceasta vara, iar Ion Iliescu ii avertizeaza ca pot pierde alegerile din 2012.
Construita ca o forta politica capabila sa obtina o majoritate parlamentara la alegerile generale din 2012, Uniunea Social Liberala, alianta din PSD si PNL, a creat numeroase nemultumiri in teritoriu si treptat a scazut in sondaje de la 60 la suta sub 50 la suta. Pe langa faptul ca o parte din liderii USL nu se inteleg asupra candidaturilor de anul viitor, social-democratii si liberalii se acuza reciproc ca sunt „lenesi”. La ultima sedinta a Comitetului Executiv al PSD, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a criticat dur felul in care USL in general si, in particular PSD, se organizeaza in vederea alegerilor de anul viitor. „Suntem cu un an inainte de alegeri si nu suntem pregatiti. Eu cred ca exista un pericol real sa pierdem aceasta infruntare electorala”, le-a spus colegilor din Comitetul Executiv al PSD fostul sef al statului. Iliescu le-a cerut pesedistilor prezenti sa isi puna capul la contributie si sa observe ca s-au schimbat conjuncturile si ca de fapt electoratul rural care era pana acum arondat in mod traditional catre PSD, nu prea mai e al social-democratilor. „S-a schimbat cu totul structura electorala a societatii romanesti. Muncitorimea industriala a fost factorul decisiv in Revolutia romana, iar acum nu mai avem suportul acesteia pentru ca poate nu mai exista si unde exista ea nu mai voteaza cu noi”, a mai spus Ion Iliescu, potrivit unor surse prezente la sedinta social-democratilor.
Ce au facut vara aceasta PNL si PSD Salaj?
Timp de trei luni de zile, singurele aparitii in mass-media ale liderilor USL din Salaj au fost doua conferinte de presa organizate la inceputul lunii iunie. PSD iese in fata presei doar prin deputatul Iuliu Nosa, care aduce vesti parlamentare de la Bucuresti. Presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, nu a organizat o conferinta de presa sub sigla partidului din luna martie, cand a fost scandalul alegerilor din Almasu. De cealalta parte, liberalii se bazeaza pe interventiile sporadice ale deputatului Mirel Talos si capitalul de imagine al primarul Radu Capilnasiu. Nici in organizatiile de tineret situatia nu este una tocmai roza. Tinerii social-democrati s-au facut remarcati in aceasta vara prin proiectul „Cafeneaua politica”, iar de tinerii liberali nu s-a auzit nimic din decembrie anul trecut.
Gheorghe Pop: „Prea multa pauza strica”

Senatorul Gheorghe Pop, liderul PSD Zalau, recunoaste ca „s-a facut o pauza politica in perioada de vara, in care membrii PSD si in special cei ai PNL au luat o mica vacanta, dar prea multa pauza strica in aceasta perioada”. „Intr-adevar, la sedinta CEx al PSD a fost atinsa aceasta problema, insa cred ca in primul rand ar trebui ca PSD sa-si faca temele privind actiunile in teritoriu. In ce priveste organizarea cu USL, probabil este o tergiversare, deoarece pana acum nu am stabilit o intalnire si un bloc de actiuni comune, dar urmeaza ca in perioada urmatoare sa avem si un calendar comun de actiuni cu PNL”, ne-a declarat senatorul social-democrat.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.