septembrie 23, 2023

Uniunea Social Liberală există deocamdată doar pe hartii şi bannere. Oficial, inregistrată la Tribunal, a existat pană acum doar USL ca alianţă electorală, in anumite localităţi in care cele trei partide care compun alianţa au decis să trimită candidaţi comuni pentru alegerile anticipate. Totuşi, liderii PSD, PNL şi PC vorbesc despre o alianţă politică inscrisă la Tribunalul Bucureşti in Registrul partidelor politice. Actele au fost depuse la puţin timp după lansarea publică a noii alianţe politice, dar termen de discutare in instanţă a primit la sfarşitul lunii iunie. Potrivit unor surse, alianţa politică USL a intampinat o problemă de natură juridică. Actele pentru constituirea USL s-au depus inaintea ieşirii actelor pentru constituirea Alianţei de Centru-Dreapta (PNL-PC), iar USL este compusă din ACD şi PSD şi nu din PNL, PC şi PSD. Deocamdată problema este lăsată in braţele juriştilor şi trecută pe planul secund. In acest moment cele trei partide efectuează sondajele de opinie care vor consfinţi candidaţii şi mai ales poziţionarea pe listele de consilieri locali şi judeţeni.
Şi pentru că USL nu există momentan ca şi o entitate juridică, o plangere impotriva Uniunii Social Liberale nu işi are obiectul. De exemplu, după mitingul antiviolenţă, organizat de către mai multe licee din Zalău şi la care au participat membrii PNL şi PSD, care au arborat bannere cu USL, un cetăţean s-a adresat Poliţiei Municipiului Zalău, considerand că „USL şi-a făcut campanie electorală folosindu-se de minori”. Dacă plangerea a fost indreptată impotriva USL, practic poliţia nu are pe cine să cerceteze, alianţa dintre PSD şi PNL-PC neexistand oficial.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut