septembrie 28, 2023

Ţurcaş pune PDL să aleagă: ori Mocan, ori eu

0

Primarul Şimleului nu vrea ca la viitoarele alegeri să-i fie asociată imaginea cu cea a lui Ioan Mocan, omul care l-a contestat vehement.
Preşedintele organizaţiei Şimleu Silvaniei a PDL, Septimiu Ţurcaş, s-a decis să ceară excluderea din partid a consilierului judeţean Ioan Mocan pentru că acesta are o „poziţie continuă impotriva organizaţiei Şimleu şi a preşedintelui acesteia”. „La toate şedinţele are o pro-blemă cu Şimleul. Lui nu i se dă, nu i se face. El a creat organizaţia in Şimleu, el este Mesia şi toţi din PDL Şimleu sunt netrebnici din punctul lui de vedere”, afirmă Ţurcaş. Primarul Şimleului doreşte excluderea din PDL a lui Ioan Mocan deoarece in 2008 a avut prejudicii de imagine la nivel de oraş. „Oameni importanţi mă intrebau ce caută in această echipă Mocanu? Eu nu pot să mai duc un ciclu electoral in care să-mi asociez imaginea cu a lui, mai ales că am realizat la alegerile parlamentare că sunt oamenii din interiorul partidului care nu doresc să meargă la vot din cauza lui Ioan Mocan”, a precizat edilul Şimleului. In ce priveşte o eventuală decizie de exclu-dere din PDL a lui Ioan Mocan, aceasta poate fi luată doar de către conducerea judeţeană a partidului. „Mă văd obligat să pun partidul să aleagă pentru că eu nu mă mai pot duce pe acelaşi drum cu el. Dacă ei decid că Ioan Mocan trebuie să rămană, inseamnă că din punct de vedere politic eu mă pot considera un om liber”, a conchis Septimiu Ţurcaş.
Ioan Mocan:
„In PDL nu ai voie să ai altă opinie faţă de Ţurcaş”
Contactat de reporterul Graiul Sălajului, consilierul judeţean Ioan Mocan spune că „nu a făcut parte din organizaţia PDL Şimleu” şi, la randul său, are reţineri să-şi asocieze imaginea cu cea a lui Septimiu Ţurcaş. „El este supărat că l-am criticat in interiorul partidului, dar in PDL Sălaj nimeni nu are voie să aibă o opinie diferită faţă de Ţurcaş”, ne-a explicat Ioan Mocan de ce crede că primarul Şimleului cere demiterea sa din partid. Consilierul PDL regretă că şi-a adus „imaginea de lider de sindicat de la Suplacu de Barcău in slujba lui Septimiu Ţurcaş şi a lui Lucian Bode”, iar preşedinte PDL Sălaj nu „a adoptat o poziţie echidistantă” in acest război. „Prima dată vor să plecăm toţi oamenii de valoare ca să lase locul gol, după care vor pleca şi ei la alt partid”, a concluzionat Ioan Mocan, care sugerează o viitoare migrare a liderilor PDL spre Partidul Naţional Liberal.
Lucian Bode vrea respectarea statutului PDL
Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, susţine că in următoarea şedinţă a partidului are obligaţia să supună dezbaterii solicitarea BPL Şimleu şi le-a solicitat membrilor BPL Şimleu „să respecte statutul, să-l invite pe domnul Mocan pentru a avea o discuţie colegială”. In plus, Lucian Bode doreşte să-i reamintească lui Ioan Mocan că „a ocupat funcţia de secretar general al PDL Şimleu şi a candidat la Consiliul Local”, iar in ce priveşte acuzaţia că nu este echidistant, spune că nu a dat dreptate nimănui in acest scandal. „Tensiunile sunt mai vechi in colegiul Şimleu şi nu au nicio legatură cu faptul că domnul Mocan l-a susţinut pe Vasile Blaga”, a precizat Bode.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut