februarie 5, 2023

Unul din 14 elevi are nota scazuta la purtare

Peste 2.300 de elevi salajeni s-au ales, la finele primului semestru al acestui an scolar, cu nota scazuta la purtare. Raportat la cei aproape 33.000 de elevi din invatamantul preuniversitar din judet, asta inseamna ca la fiecare 14 scolari, unul are nota scazuta la purtare, cauza cea mai frecventa pentru care s-a luat aceasta masura disciplinara fiind numarul mare de absente (conform Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, la fiecare zece absente nemotivate intr-un semestru se scade cu un punct nota la purtare). Majoritatea acestora – 1.918 – au notele la purtare scazute cu maximum trei puncte, dar sunt si 418 elevi cu note sub 7. Dintre acestia, 376 au fost sanctionati astfel pentru absente, restul de 42 avand alte abateri. Aproape o mie dintre elevii cu nota scazuta la purtare sunt liceeni (la acest nivel fiind si cei mai multi cu note sub 7 – 244), in acest clasament urmand elevii de gimnaziu, cu peste 650 de astfel de sanctiuni, si cei de la scolile de arte si meserii, cu 560. Nu sunt absenti din acest clasament nici picii din invatamantul primar, care au acumulat 76 de scaderi ale notei la purtare.
Numarul mare de absente sta si la baza celor 51 de cazuri de exmatriculare inregistrate in acest prim semestru, cum, de altfel, absenteismul este si motivul pentru care 44 de elevi au fost eliminati, temporar, de la cursuri (plus alti noua din alte motive).
In privinta situatiei la invatatura a elevilor salajeni, din datele primite de la Inspectoratul Scolar, rezulta ca peste o mie dintre acestia au ramas cu situatia neincheiata. Motivul – corigentele, 77 dintre elevii salajeni avand peste patru astfel de… restante, 140 – cate patru corigente, 242 – cate trei, 415 – cate doua, in timp ce numarul celor cu o singura corigenta este de 1.033. Cea mai mica rata de promovare – de 74,54% – s-a inregistrat la seral si la scolile de arte si meserii – 75,86%, iar cea mai mare la invatamantul primar – 95,96%.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut