ianuarie 28, 2023

UNPR Salaj lasa PMP Salaj fara substanta politica

Dupa lovitura primita de UNPR Salaj, care a anuntat ca nu mai doreste sa actioneze politic alaturi de PMP, cu care a inceput fiuziuena anul trecut, PMP Salaj este in deruta, pentru ca ramane practic fara nici o substanta in judet.

Presedintele interimar al PMP Salaj, Adrian Popan, ne-a declarat ca a amanat sedinta anuntata pentru ieri ca sa decida ce-i de facut si ca aceasta va fi organizata pe 21 iulie, cand vor fi prezenti si presedintele executiv Valeriu Steriu si presedintele Regiunea N-V, deputatul Adrian Fodor. Popan mai spune ca in acest weekend pleaca la Barsana, in Maramures, unde are loc Scoala de Vara a PMP-ului, eveniment la care si-a anuntat prezenta si presedintele Traian Basescu.

Deputatul salajean Liviu Balint, de la care a inceput harababura din PMP Salaj, garanteaza ca fuziunea UNPR – PMP nu se va finaliza.
Fost lider al UNPR Salaj, Balint a devenit dupa presedintele PMP Salaj in ideea fuziunii incepute anul trecut. A fost exclus insa din PMP recent, pentru votul alaturi de PSD la motiunea impotriva premeierului Grindeanu.
Raspuunsul lui a fost retragerea UNPR din fuziune. O lovitura pentru PMP, pentru ca in Salaj acesta avea forta pe baza rezultatelor politice ale UNPR.

“UNPR exista. Fuziunea nu a fost finalizata si nici nu se va mai finaliza, deoarece nu exista interes nici din partea PMP-ului. “n Regiunea de Nord-Veste, judetul Salaj a fost singurul in care cele doua partide au stat la aceeasi masa, deoarece eu am fost cel care am reusit sa-i tin impreuna. Au fost multe divergete intre membri UNPR si PMP. Drept dovada, senatorul Lungu a declarat la conferinta de presa de acum doua saptamani ca pe la spatele meu ei incercau sa constituie organizatii paralele cu cele existente, pregatindu-se pentru conferinta judeteana din septembrie. Eu stiind aceste lucruri, va intreb cum as mai putea sta la aceeasi masa cu asemena oameni? Pe mine nu m-a dat nimeni afara din partid. A fost decizia mea sa plec. Le-am spus de mai multe ori ca nu ma tin cu dintii de functia de presedinte al PMP Salaj, oricand eram dispus sa renunt. Asa ca acum le-am dat posibilitatea sa isi ia partidul inapoi si sa se spele cu el pe cap (…) Vineri (azi – n.r.) la Bucuresti are loc Biroul Politic Permanent al UNPR, in care viceprimarul comunei Bobota, Moale Florin, va fi validat presedintele interimar al UNPR Salaj pana in luna septembrie, cand va avea loc conferinta judeteana a UNPR Salaj, in care se va noua conducere statutara. Consilierii locali si judeteni alesi pe listele UNPR sunt si vor fi pana la finalizarea mandatului, in iunie 2020, uneperisti. Cand voi lua o decizie in legatura cu viitorul meu politic, ma voi consulta cu colegii si cand voi face pasul spre un partid politic, majoritatea uneperistilor ma vor urma, deoarece mai presus de faptul ca suntem colegi, exista o relatie de prietenie si respect. Suntem o familie adevarata”, spune deputatul Liviu Balint.

UNPR Salaj a decis marti, 11 Iulie, ruperea oricarei legaturi cu PMP Salaj. Decizia a fost luata de 90 la suta din consilierii locali, judeteni si de viceprimarii alesi pe listele UNPR.
La alegerile locale din iunie anul trecut, UNPR a devenit o forta politica în Salaj, intrand în consiliul judetean cu doi consilieri, reusind sa obtina si doi viceprimari, la Bobota si Babeni, obtinand totodata si 35 de mandate de consilieri locali. PMP Salaj a reusit la alegerile de anul trecut sa obtina doar 15 mandate de consilieri locali. Plecarea UNPR-istilor salajeni in bloc din PMP Salaj, partidul lui Basescu ramane in judetul nostru lipsit de substanta

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut