septembrie 28, 2022

UNPR a anuntat primarii racolati din Salaj

Ioan Boer – Ip, Augustin Chifor – Poiana Blenchii si Marius Borzan – Romanasi vor candida in 2012 din partea UNPR. Anuntul a fost facut saptamana trecuta in prezenta ministrului Gabriel Oprea, seful partidului, la zilele Ulmeniului.
Liderii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute, cu ocazia zilelor orasului Ulmeni, cei trei primari salajeni care au fugit din opozitie in bratele puterii si vor candida in 2012 sub sigla UNPR. Este vorba despre doi primari PSD, Ioan Boer (Ip) si Augustin Chifor (Poiana Blenchii), si primarul PIN din Romanasi – Marius Borzan. Potrivit unor politicieni salajeni invitati la sarbatoarea orasului din Maramures, la Ulmeni si-au facut aparitia doi lideri marcanti ai UNPR: ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si senatorul Anghel Iordanescu, fostul selectioner al nationalei de fotbal a Romaniei. „Organizatorii evenimentului au anuntat ca la Zilele Ulmeniului au fost invitati si cei trei primari salajeni care in 2012 vor candida din partea UNPR: Ioan Boer, Augustin Chifor si Marius Borzan”, ne-a declarat sub protectia anonimatului un participant la sarbatoarea maramure-senilor. Informatia a fost confirmata de presedintele UNPR Salaj, Liviu Balint. „Este adevarat ca s-a facut acel anunt, insa acest lucru nu inseamna ca cei trei primari se inscriu in UNPR. Ei au semnat o declaratie comuna prin care se obliga ca la alegerile locale din 2012 sa candideze din partea UNPR, daca partidul ii va ajuta cu finantare pentru finalizarea unor proiecte”, ne-a declarat Balint.
Boer pleaca din PSD suparat ca nu este ajutat
„Daca o sa ne sprijine financiar pentru gradinita care trebuie construita in comuna, pentru reabilitarea drumului judetean Halmasd – Ip si pentru o extindere la scoala mica din Ip, voi candida pentru UNPR”, recu-noaste Ioan Boer, primarul din Ip. Acesta poveste si ce l-a determinat sa lase PSD-ul pentru UNPR. „M-am saturat ca timp de 20 de ani sa bat usile acestui partid fara niciun rezultat. Liderii de la PSD care ne reprezinta in Parlament nu au grija de oamenii care i-au sprijinit. Dar va veni campania electorala si atunci o sa vada ei”, explica Boer.
Borzan confirma pactul cu UNPR
Si primarul din Ro-manasi, Marius Borzan, recunoaste pactul semnat cu progresistii. „Am semnat conventia cu ei si daca ambele parti se vor tine de cuvant, probabil voi candida pe lista UNPR, dar nu neaparat ca si primar. Daca ei nu-si respecta promisiunea, probabil voi candida ca si independent, dar repet, nu stiu daca pentru primar sau consilier local”, afirma Borzan.
Tiberiu Marc nu-i intelege pe traseisti
In luna august, cand a fost avansata ideea plecarii primarilor din opozitie la UNPR, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, spunea ca intelege nemultumirile primarilor, insa nu intelege de ce „traseistii” invoca interesul comunitatii in scop pur electoral. „In ceea ce priveste primarii PSD, pot sa inteleg o parte din nemultumiri. Nu-i simplu sa conduci comunitatea din pozitia de primar al unui partid aflat in opozitie. Cu atat mai mult, am un respect deosebit pentru cei care nu-si reneaga apartenenta politica. Interesul comunitatii invocat de «traseisti» este o ipocrizie”, a declarat Tiberiu Marc, din postura unui politician.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.