Universitatea ”Vasile Goldis” are ”grad de incredere ridicat”

Filiala din Zalau, evaluata de ARACIS
Dupa doi ani de evaluare complexa, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) a acordat, zilele trecute, Universitatii de Vest “Vasile Goldis” Arad, certificatul “Grad de incredere ridicat”, acesta fiind cel mai ridicat calificativ acordat universitatilor din Romania. Evenimentul a fost marcat, la sfarsitul saptamanii trecute, si la filiala din Zalau, in prezenta rectorului universitatii, acad.prof.univ.dr.Aurel Ardelean, care a inmanat, simbolic, valorosul certificat prorectorului de aici, prof. univ.dr.Cornel Somesan.
Dupa cum a subliniat, in cuvantul sau, rectorul Aurel Ardelean, printre elementele care au concurat la obtinerea acestui certificat se numara si realizarile filialei din Zalau, evaluata institutional de specialistii ARACIS. “Stiintele Economice au punctat foarte bine la Zalau”, a aratat rectorul in fata cadrelor didactice si a studentilor veniti sa asiste la eveniment, enumerand si celelalte domenii care au contribuit la primirea certificatului: cercetarea stintifica, investitiile, implicarea universitatii in sustinerea sportului si a culturii. Aurel Ardelean a evidentiat si unul dintre principalele neajunsuri identificate de evaluatori, si anume lipsa unor contracte de colaborare intre universitate si firme. Rectorul a precizat, de altfel, ca acest neajuns se manifesta si la nivelul filialei zalauane, unde a recomandat si “o relatie mai apropiata cu autoritatile locale”.
“Vasile Goldis” vrea in Top 500
Nevoia unei mai mari implicari a universitatii in viata comunitatii se impune acum cu atat mai mult cu cat institutia intentioneaza sa demareze, din toamna, un proces de evaluare internationala, care sa permita Universitatii de Vest “Vasile Goldis” sa candideze la clasarea in Top-ul 500 al celor mai valoroase institutii de invatamant superior din lume. “Conteaza foarte mult la evaluarea internationala aportul pe care o universitate il are la dezvoltarea locala”, a precizat Aurel Ardelean, apreciind ca “universitatea ar trebui sa fie principalul vector al dezvoltarii economice, antreprenoriale si culturale a unei comunitati”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *