septembrie 23, 2023

Universitatea Tehnică din Zalău se extinde

0

In baza parteneriatului cu Universitatea Tehnică (UT) din Cluj – Napoca, extensia Zalău, Consiliul Judeţean Sălaj va pune la dispoziţia instituţiei de invăţămant superior tot spaţiul disponibil de la şcoala „Meseşul”, fostă generală 13, pentru că „UT, dincolo de partea didactică, vrea să dezvolte la Zalău o viaţă universitară, la fel ca şi cea din Cluj”, a anunţat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj, intr-o conferinţă de presă susţinută ieri. „La fosta şcoală 13 vrem să schimbăm destinaţia intregului spaţiu de acolo pentru a asigura inclusiv găzduirea cadrelor universitare care vin la Zalău”, a declarat Marc. Din partea Universităţii Tehnice, directorul Ioan Vuşcan, a precizat că instituţia a investit pană acum in spaţiile de la şcoala „Meseşul” peste 11 miliarde de lei vechi pentru modernizarea şi reabilitarea clădirii şi este necesar ca „ambele corpuri de clădire să fie in administrarea UT” deoarece la Zalău va lua fiinţă un „centru regional de instruire in operarea maşinilor cu comandă numerică”.
In altă ordine de idei, pentru a aduce spiritul studenţesc la Zalău, Universitatea Tehnică organizează joi, 19 mai, incepand cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, evenimentul „Primăvara Studenţească”. Această manifestare işi propune sensibilizarea opiniei publice cu privire la prezenţa UT in Zalău, potrivit directorului Ioan Vuşcan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut