Formatia Unirea Urziceni a invins, duminica, in deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa FC Timisoara si ar putea deveni noua campioana a Romaniei, titlul urmand sa se decida la 5 iunie, cand Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va anunta decizia in cazul palmaresului timisorenilor. Cu o etapa inainte de final, Unirea Urziceni are 69 de puncte, cu patru mai multe decat Dinamo (65) si opt mai multe decat FC Timisoara (61).
Dinamo a ratat orice sansa de a castiga titlul, insa FC Timisoara ar putea primi inapoi cele sase puncte de la TAS, astfel ca titlul s-ar decide in ultima etapa, programata miercuri, 10 iunie. Daca FC Timisoara nu primeste punctele de la TAS, atunci Unirea Urziceni va fi campioana inca de la 5 iunie, iar Dinamo va termina pe locul 2.
La inceputul lunii septembrie 2008, FIFA a cerut FRF sa penalizeze cu sase puncte echipa FC Timisoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS in legatura cu palmaresul formatiei Politehnica Timisoara. Comitetul Executiv al FRF a decis punerea in aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu sase puncte a echipei FC Timisoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotararea TAS, pronuntata la 25 aprilie 2008, in cazul palmaresului gruparii Politehnica. Punctul trei al hotararii TAS din 25 aprilie 2008 se refera la schimbarea culorilor clubului de catre FC Timisoara, astfel incat acestea sa nu mai includa culoarea violet. SC FC Timisoara SA, gruparea din Liga I, prezidata de Marian Iancu, si SC FC Politehnica Timisoara SA, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon care activeaza acum in Liga a IV-a, isi disputa de mai mult timp palmaresul si insemnele Politehnicii Timisoara, club fondat in 1921.