octombrie 7, 2022

Unii pro, alții contra. Un grup de cetățeni vrea să blocheze construirea parcării în zona Casnica

Proiectul de hotărâre al municipalității privind amenajarea a 30 de locuri de parcare pe locul unui teren de sport din zona Casnica a trecut, cu majoritate de voturi, în ședința de Consiliu Local din 25 noiembrie. Singurii care au votat împotrivă au fost cei 4 consilieri de la USR.

Consilierii PSD, PNL și UDMR au aprobat documentaţia tehnico-economică aferentă lucrării privind amenajarea a 28-30 de locuri de parcare, în zona Casnica, pe un teren de sport de aproximativ 700 de mp, existent între blocuri.

Solicitarea a venit chiar din partea cetățenilor din zonă, mai exact cei din blocurile B6, B7 și A7- scara A, de pe strada Sfânta Vineri. Oamenii spun că terenul dintre imobile este folosit în prezent ca loc de întâlnire pentru tineri, nicidecum pentru a practica sportul. Oamenii se plâng că aceștia sunt gălăgioși, fac mizerie, consumă alcool, iar uneori devin agresivi. Unii locatari spun că s-au ales cu geamurile sparte sau mașinile avariate, fără ca cineva să fi fost tras la răspundere. 

Parcarea costă circa două sute de mii de lei și va fi gata într-o lună

Valoarea proiectului de investiții este de 202.911 lei inclusiv TVA, iar termenul de realizare este de 30 de zile, spun reprezentanții Primăriei Zalău. Lucrările presupun, printre altele, asfaltarea terenului existent, supralărgirea zonei carosabile de 1,50 metri, rezultând o lăţime a părţii carosabile de acces de 3,30 metri, se va realiza un zid de sprijin înalt de 1 metru din elemente prefabricate care va stabiliza versantul de pe partea dreaptă carosabilă pe o lungime de 59,28 metri.

Petiție online pentru blocarea lucrărilor

După ce un grup de locatari a solicitat desființarea terenului de sport și amenajarea de noi locuri de parcare, au apărut și zălăuani care se opun cu vehemență proiectului. În mediul online se adună deja semnături pentru o petiție intitulată “Opunerea lucrărilor de constructii a parcarii Casnica”.

“Vreau să vă rog din suflet să oprim lucrările pentru parcarea care dorește să se construiască în spatele Casnicii de pe strada Sfânta Vineri. Am citit de pe situl primăriei că niște locatari din blocurile A7 scara A, Scara B6 și B7 au depus cerere.
În primul rând vreau să vă spun că îmi pare foarte rău, și știu că celor care au copii acasă și cei care doresc să mai aibă liniște vor susține această petiție și poate vom reuși să obținem suspendarea acestui proiect. Ar trebui prima dată să se sesizeze locatarii care și-au parcat mașinile pe care nu le mai folosesc și stau pe locurile de parcare existente. Știu părinți care vin din alte cartiere ca să se poată juca copiii în parcul de pe Sfânta Vineri. Împreună putem realiza ceva și cât mai repede. Termenul de finalizare a parcării este de 30 de zile. Daca ne mobilizăm, săptămâna aceasta putem depune petiția la primărie. O minune înainte de sărbători ar fi o bucurie pentru toată lumea”, spune inițiatoarea petiției.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.