decembrie 7, 2022

Unii copii Inscrisi la gradinita vor primi 100 lei/luna, daca familia cAstiga 530 lei/luna/membru

Un sfert dintre copiii care ar trebui sa mearga la scoala si la gradinita stau acasa. Un proiect de lege Incearca sa-i Incurajeze pe parinti sa-i trimita pe micuti la gradinita. 100 de lei pe luna pentru fiecare copil Inscris poate face diferenta pentru familiile nevoiase.
Un proiect nou prevede modificari In legea care din 2016 acorda tichete sociale In valoare de 50 de lei pentru familiile nevoiase care Isi Inscriu copiii la gradinita. Schimbarile sunt necesare pentru ca la nivel national, jumatate dintre cei aproape 80 de mii de copii care ar putea beneficia de lege nu se mai Incadreaza: familiile lor depasesc putin pragul de venit, stabilit acum la 248 de lei de persoana, scrie gAndul.info.
Potrivit Institutului National de Statistica un sfert dintre copiii RomAniei nu sunt Inscrisi In vreo forma de InvatamAnt.
Educatia timpurie este esentiala pentru dezvoltarea oricarui copil, mai ales pentru cei din mediile vulnerabile. Asa ca pentru ei gradinita si colectivitatea trebuie sa fie primul pas. Daca vor ramAne acasa, si nu vor reusi sa ajunga la acelasi nivel de cunostinte cu ceilalti copii cAnd intra In clasa pregatitoare, risca sa abandoneze scoala foarte repede, uneori pAna In clasa a 5-a.
In RomAnia principala cauza a abandonului scolar ramAne saracia si lipsa unor politici coerente din partea statului, care sa combata fenomenul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *