decembrie 5, 2022

Unii angajati s-ar putea bucura de o minivacanta prelungita de Sarbatori

Angajatii la stat ar putea avea parte de o noua minivacanta de cinci zile la sfarsitul lunii decembrie, pentru ca, in acest an, prima zi de Craciun (25 decembrie) si a doua zi de Craciun (26 decembrie), zile libere conform Codului Muncii, pica miercurea si, respectiv joia.
Asadar, Guvernul ar putea lua decizia de a acorda angajatilor la stat inca o zi libera, si anume, 27 decembrie, care pica vinerea. Astfel, bugetarii se vor bucura de o minivacanta de cinci zile.
Cu siguranta, insa, aceasta se va recupera ca pana acum, fie prin prelungirea programului de lucru, fie prin lucrul intr-o zi de sambata.
Zilele libere care urmeaza in 2019 sunt: 30 noiembrie — Sfantul Andrei; 1 decembrie — Ziua Nationala a Romaniei; 25 decembrie – Craciunul; 26 decembrie — Craciunul.
Angajatorii ai caror salariati lucreaza in zile de sarbatoare legala, sunt obligati sa le acorde acestora compensatii banesti sau zile libere.
Conform legislatiei in vigoare, angajatii au dreptul la o compensare cu timp liber in urmatoarele 30 de zile. In caz ca aceasta compensare nu poate fi acordata, angajatii au dreptul la un spor salarial de cel putin 100% din salariul de baza.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *