Unica in Salaj, prima la productia de corturi din tara

Intermasters. O firma care a ajuns sa fie cunoscuta nu numai in Simleu Silvaniei, orasul in care fiinteaza, sau in Salaj, ci si in tara. Aceasta pentru ca, datorita produselor fabricate, Intermasters este o societate comerciala unica in Salaj si cea mai mare producatoare de corturi civile si militare din Romania. Mai mult, asa dupa cum este specificat si pe site-ul firmei, “SC Intermasters este una dintre cele mai mari producatoare de prelate din textile grele din Europa pentru acoperiri utilaje, autovehicule, vagoane CFR si prelate pentru industria militara si de armament”.
^Am infiintat aceasta firma in noiembrie 1994, ideea apartinandu-i, recunosc, tatalui meu, Vasile Pop, care a fost angajat civil in armata, ne-a marturisit domnul ing. Dorel Pop, directorul “Intermasters”. Am inceput, atunci, in urma cu 15 ani, cu doar 3 muncitori, fiind practic vorba de o afacere de familie. Incet-incet, comenzile s-au inmultit, iar productia s-a diversificat. Azi, firma are 23 de salariati, dintre care 16 muncitori, toti specializati pentru diferite operatii. Vreau sa precizez ca de la simple prelate, corturi sau copertine, am ajuns ca din 2004 sa executam si comenzi venite din partea Guvernului Romaniei si a Ministerului Apararii Nationale. Am realizat, de asemenea, corturi pentru sinistrati (corturi izoterme), in numar de 5.000 buc., care au fost trimise in China, ca ajutor umanitar”.
Am mai aflat de la domnul Dorel Pop ca firma la care domnia-sa este unul din cei doi administratori, celalalt fiind chiar fratele sau, Marius Pop, are in prezent in derulare comenzi de la M.Ap.N., de la diferite primarii din tara si de la CFR, pentru prelate vagoane.
De subliniat ca Intermasters Simleu Silvaniei detine Certificatul ISO 9002 precum si Certificatul de Omologare de la SNCFR si AFER Bucuresti pentru prelatele CFR. In privinta tehnologiei trebuie spus ca, la Intermasters, se utilizeaza tehnici de imbinare a prelatelor la cald cu roboti cu suflante de aer cald si curenti de inalta frecventa, care confera produselor o linie estetica apreciata si rezistenta la intemperii. “Firma noastra foloseste materiale testate conform normelor DIN, iar produsele executate sunt garantate pentru o perioada de 5 ani, a adaugat domnul Dorel Pop. V-as ruga sa mai notati ca lucram cu materiale din import Germania, Austria si Italia, furnizate de firmele Satter Franz Miederhoff si Teloni. Ne preocupa si viitorul firmei si, din dorinta de a creste productia, atat ca volum cat si ca sortimentatie, am hotarat sa construim o hala noua de fabricatie cu o suprafata de circa 1.220 mp, care a ajuns in prezent la finisaje”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *