noiembrie 27, 2022

Uneori, ingrijirile medicale nu ajung

Ingrijirea bolnavilor in spitale si nu numai; constientizarea bolii si a decesului in situatiile limita; ingrijirile spirituale – au fost doar cateva dintre temele celei de-a patra Conferinte internationale a studentilor, elevilor si profesorilor unor scoli sanitare, universitati si colegii din opt tari, printre care si Romania. Conferinta s-a desfasurat in perioada 21-25 aprilie, la Bergen, in Norvegia. De la Scoala Postliceala Sanitara Zalau, au participat trei elevi din anul III, directorul scolii, Cristina Birjac si asistent instructor Marta Payer. Ideea centrala a discutiilor din cadrul conferintei a fost aceea ca, in cele mai multe situatii, ingrijirile medicale nu ajung si asistentele sunt cele care pot si trebuie sa ofere bolnavilor si ajutor sufletesc, intelegere si sprijin spiritual, ne-a spus asistent Marta Payer.
Conferinta a fost organizata de Asociatia asistentelor crestine din Europa, care au sponsorizat si o parte din cheltuielile de deplasare, alaturi de MSR (Medical Support in Romania) si o persoana fizica din Jibou.
Anul viitor, in iunie, va avea loc a opta Conferinta Regionala Europeana a Asistentelor Crestine, la Valea Draganului, cu tema “O provocare a nursingului intr-o lume a globalizarii”.
Celor aproape 100 de elevi ai Scolii Postliceale Zalau si profesorilor lor li s-au prezentat informatii si documente care au facut obiectul dezbaterilor din cadrul conferintei si care se vor regasi in cursurile predate la Zalau, a precizat Cristina Birjac.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *