Carne de pui vopsită, pe rafturile magazinelor

entru a face produsele să pară cât mai apetisante, unii comercianți vopsesc inclusiv carnea de pui. Avertismentul vine din partea șefului ANPC, Horia Constantinescu.

Acesta atrage atenția asupra faptului că, uneori, carnea de pui de culoare galbenă, asemenea celor crescuți în gospodărie, este, de fapt, vopsea administrată prin hrană. În plus, și culoarea ouălor poate fi modificată prin aceeași metodă.

Șeful ANPC spune că vor fi informate toate instituțiile abilitate pentru ca astfel de practici să fie stopate.

“Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată. Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți. Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre. Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase. Vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Horia Constantinescu.

sursa foto: horia constantinescu

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *