PNL şi-a dublat spaţiul

Liberalii sălăjeni au cerut, iar Consiliul Local a aprobat ieri să li se dubleze spaţiul sediului pe care îl au la ora actuală în clădirea fostului hotel Carpaţi, ce se află în zona Centrală, în apropiere de Clădirea Transilvania. Suprafaţa de inventar a sediului PNL valorează 678.783,53 de lei, conform reevaluării realizate la 31 decembrie 2012.
Până anul acesta, PNL a avut sediul în clădirea albastră de pe strada Unirii, de lângă Muzeul Judeţean, alături de sediul PSD. După fuziunea dintre PNL şi vechiul PDL, însă, PNL Sălaj şi-a mutat sediul în fostul sediu al PDL-ului, în fostul hotel Carpaţi.
Consiliului Local Zalău a aprobat ieri proiectul de hotărâre prin care liberalii au cerut modificarea suprafeţei care face obiectului contractului dintre PNL şi Municipiul Zalău, în sensul majorării suprafeţei de la 54,54 metri pătraţi la 118,38 de metri pătraţi. Concret, PNL Sălaj ocupă şi fostul sediu al Biblioteci Judeţene – secţia media, care s-a mutat în Clădirea Transilvania.
La ora actuală, Primăria Zalău a dat spre folosinţă partidelor politice o suprafaţă totală de aproape 650 de metri pătraţi.

Ecologiştii stau într-un spaţiu cât pentru o cabină de duş; PSD are 300 de metri pătraţi

Cel mai mic sediu îl are Partidul Ecologist, care are închiriaţi de la Primărie doar 4 metri pătraţi în clădira albastră de pe strada Unirii. Tot în această clădire se află şi cel mai mare sediu de partid, al PSD Sălaj, care însumează 303 metri pătraţi, folosiţi pentru secretariat, sală de şedinţe, loc de întâlnire al tinerilor din TSD Sălaj şi pentru cabinetul de deputat al lui Iuliu Nosa. Senatorul PSD Gheorghe Pop are închiriaţi de la Primărie pe numele său alţi 34,50 de metri pătraţi.
Biroul de parlamentar al lui Lucian Bode din fostul hotel Carpaţi însumează 60,38 de metri pătraţi. PN{CD este vecin cu PNL în aceeaşi clădire şi are un sediu de 31,98 de metri pătraţi.
UDMR are un sediu de 97,80 de metri pătraţi. În proiectul de hotărâre nu apare însă nicăieri sediul pe care UNPR Sălaj îl are în clădirea fostului hotel Carpaţi.

Conservatorii şi liberalii reformaţi primesc loc în Clădirea Transilvania

Partidul Convervator şi Partidul Liberal Reformat, care formează micuţa alianţă ALDE, au primit ieri un nou sediu în Clădirea Transilvania, în corpul de clădire A, care nu a mai fost renovat de peste 10 ani şi unde Primăria dispune de spaţiu. Înafară de corpul A, atât corpul B, cât şi corpul C au fost reabilitate cu fonduri europene şi nu pot găzdui sedii de partide timp de cinci ani, stop_coloana conform contractului semnat.
Reprezentanţii ALDE Sălaj tocmai au fost evacuaţi din vechiul sediu, unde erau vecini cu pesediştii, pentru că nu şi-au plătit chiria de 50 de lei pe mai multe luni. Deputatul Mirel Taloş, liderul ALDE Sălaj, a avut o decizie de la Primăria Zalău de evacuare a sediului de cabinet parlamentar şi de partid de pe strada Unirii pentru că nu şi-a plătit factura, deşi i se cerea doar 50 de lei lunar. Taloş a contestat la vremea respectivă decizia Primăriei Zalau, însă magistrații Judecătoriei Zalău au dat câştig de cauză Primăriei. Nu e clar de ce Mirel Taloş nu a plătit chiria de 50 de lei pe luna. În declarația de avere publicată pe site-ul Camerei Deputaților, Mirel Taloş şi-a trecut o indemnizație de parlamentar de 60.372 de lei anual, ceea ce înseamnă că lunar primeşte “în mână” 5.031 de lei şi, pe lângă acestea, statul român le decontează parlamentarilor chiria pentru birourile parlamentare.
ALDE Sălaj, prin mila consilierilor locali zălăuani, va primi un spaţiu compus din două camere în suprafaţă totală de 40,54 metri pătraţi în Clădirea Transilvania. Spaţiul a fost închiriat pe cinci ani, însă nu se ştie dacă după alegerile parlamentare din 2016 Mirel Taloş va mai avea nevoie de sediu. Parlamentarul trebuie să plătească lunar o chirie de 1,5 lei pe metru pătrat, ceea ce înseamnă, însumat, 60,81 de lei lunar. Nu-i aşa că e ieftin să locuieşti în Clădirea Transilvania? Un apartament cu aceeaşi suprafaţă la periferie te are o chirie de zece ori mai mare.

Radu Căpîlnaşiu a făcut chetă să-i plătească chiria lui Mirel Taloş

Încă de pe vremea când era în Partidul Naţional Liberal, Mirel Taloş era un om care nu punea mare preţ pe sediul de parlamentar de pe strada Unirii. Surse din PNL Sălaj ne-au povestit episoade în care Radu Căpîlnaşiu îi atrăgea atenţia lui Mirel Taloş să plătească chiria de 50 de lei, dar acesta spunea că este timp sau că o vor plăti consilierii, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca Radu Căpîlnaşiu să facă “chetă” sau să scoată din buzunarul propriu bani ca să-i plătească chiria lui Mirel Taloş. Şi anul trecut, înainte să-l dea în judecată, Căpîlnaşiu a fost de mai multe ori atât la Taloş, cât şi la consilieri lui personali pentru a le atrage atenţia că trebuie să-şi plătească chiria, însă aceştia au refuzat.