Undă verde pentru locuințele ANL de la Vârșolț

La interval de o lună de zile de la inaugurarea modernei Săli de sport din incinta Școlii Gimnaziale Vârșolț, Primăria Comunei mai primește o veste bună.

Agenția Națională pentru Locuințe a atribuit contractul pentru construcția a două blocuri ANL în localitatea Vârșolț, un proiect mult așteptat de tinerii comunei, dar și de administrația locală.

Proiectul de construcție a celor 32 de apartamente a fost depus în urmă cu câțiva ani, însă licitația a fost reluată de patru ori. Motivul a fost acela că toate firmele de construcții au renunțat, cel mai probabil din cauza costurilor. Procedura birocratică pe care ANL a trebuit să o urmeze, ca de altfel fiecare finanțator public de proiecte, a dat mari bătăi de cap conducerii Primăriei Vârșolț pentru că tinerii așteaptă locuințele, iar primarul Breda, să demonstreze că se ține de cuvânt.

Primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos

”Știu că toți tinerii așteaptă locuințele, nu am avut ce face. Proiectul a fost depus la Agenția Națională pentru Locuințe, totul a mers bine până la semnarea contractelor. După câștigarea licitațiilor, firmele desemnate au renunțat la contracte. Anul trecut, ANL a reluat a patra oară licitația și, conform termenului, în 2024 vor fi gata cele 32 de apartamente confort 1, de care avem nevoie pentru familiile tinere”, a spus primarul Breda Lajos.

Cum s-a transformat Comuna Vârșolț în ultimii ani

Zeci de milioane de lei au fost investiți în satele comunei Vârșolț în ultimii ani, investiții lesne de observat la o scurtă tranzitare a comunei. Și totul a fost gândit de administrația locală pentru o viață mai bună a locuitorilor, dar și pentru a determina tinerii să trăiască în satele comunei. Pentru asta au fost depuse zeci de proiecte, atât pe fonduri europene, cât și fonduri guvernamentale. S-a profitat de fiecare oportunitate, astfel că Vârșolțul este una din așezările prospere ale Sălajului.

Cea mai recentă investiție finalizată cu succes este construcția sălii de sport finațată de Compania Națională de Investiții – un proiect  în valoare de  6 milioane lei. Extinderea și racordarea la rețeaua de canalizare, aducțiunea de apă, inclusiv în mica așezare Verveghi, asfaltări de străzi laterale în toate satele, modernizarea iluminatului public, reabilitare drum de exploatație agricolă pe o lungime de 10 km în valoare de 4 milioane lei, betonarea trotuarelor și a șanțurilor, reabilitarea Centrului After-school, reabilitarea căminelor culturale din Vârșolț, Recea și recea Mică, parcuri și spații verzi, reabilitarea și modernizarea dispensarului și a bibliotecii comunale, reabilitarea clădirii școlii gimnaziale, extinderea grădiniței pentru a fi transformată în grădiniță cu program prelungit, reabilitarea și modenizarea clădirii Primăriei, amenajarea unui teren de fotbal sintetic – sunt doar câteva exemple de bună practică în gospodărirea unei comunități locale.

Și ca minusul să fie eliminat, adminsitrația locală vrea rețea de gaz metan. În acest sens a fost depus un proiect de 27 de milioane de lei, prin ”Anghel Saligny”. Realizarea investiției nu va fi grea pentru că magistrala de gaz se află în imediata apropiere a comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *