decembrie 5, 2022

Unda verde de la Senat. Tichetele de masa ar putea avea valoarea de 20 de lei. Camera Deputatilor da votul final

Vesti bune pentru angajatii care primesc tichete de masa! Valoarea acestora ar putea creste chiar de anul viitor, potrivit unui proiect de lege care a fost dezbatut si adoptat deja de senatori.
In prezent, valoarea unui tichet de masa este de 15,18 lei, inainte de impozitare. Initiatorii proiectului de lege au constatat ca suma respectiva nu este destul de mare pentru a cumpara un pranz.
Asadar, s-a propus majorarea valorii tichetelor de masa la 20 de lei. Angajatii din Romania ar putea primi tichetele de masa cu valoarea marita chiar incepand cu anul viitor.
Senatul a adoptat, in calitate de prima Camera sesizata, in sedinţa plenului de miercuri, 11 decembrie 2019, propunerea legislativa pentru modificarea Legii 165/2018, care prevede cresterea valorii tichetelor de masa de la 15 la 20 de lei. Proiectul de lege urmeaza sa ajunga si pe masa deputatilor.
"Valoarea actuala a unui tichet de masa de 15,18 lei (inainte de impozitare) nu este suficienta pentru a cumpara o masa de pranz, in conditiile in care valoarea medie a unei mese de pranz este de 21,40 de lei", spun initiatorii proiectului, un grup de deputati PSD.
Potrivit social-democraţilor care au initiat proiectul de lege pentru cresterea valorii tichetelor de masa, valoarea pe zi a tichetului de masa din Romania este printre cele mai mici din Europa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *