Unanimitate de voturi în Consiliul Județean pentru parcul industrial din Hereclean

Consilierii județeni și-au dat acordul, în unanimitate, luni dimineața, pentru încheierea unui acord de parteneriat între administrația sălăjeană și Școala Gimnazială nr. 1 din Panic, în vederea înființării unui parc industrial în comuna Hereclean.

În baza acordului aprobat, unitatea de învățământ pune la dispoziția Consiliului Județean Sălaj cinci hectare de teren, în vederea construirii parcului industrial.

Concret, județul Sălaj, în asociere cu Școala Gimnazială nr. 1 Panic, intenţionează să depună spre finanţare, în perioada următoare, în cadrul programelor operaționale, mecanismelor de redresare și reziliență sau oricăror alte surse de finanțare identificate, proiectul de investiție având ca obiect înființarea acestui parc industrial, ca parte componentă a unui program mai amplu de dezvoltare a unei rețele de parcuri industriale în Sălaj.
Consiliul Județean se va ocupa de înființarea unei societăți comerciale care va avea rol de Societate de Administrare a parcului, va face demersurile necesare pentru a cumpăra o altă suprafață de teren, în vecinătatea celui pus la dispoziție de către școală, va întocmi toate documentațiile necesare și va face demersurile necesare pentru obținerea finanțării,

Școala Gimnazială nr.1 Panic va pune la dispoziția administrației județene terenul liber de sarcini, cu situația cadastrală clară.
Valoarea actuală a terenului va putea fi cuprinsă în capitalul social al societății ce va fi înființată sau, în cazul în care participarea la constituirea societății nu va fi considerată oportună, această valoare poate să constituie elementul de referință în realizarea transferului dreptului de proprietate către Cosiliul Județean, prin vânzare.

“Consiliul Judeţean Sălaj continuă, în această perioadă, demersurile sale de a pregăti portofoliul de proiecte în vederea valorificării tuturor perspectivelor de finanțare din viitoarea perioadă de programare 2021-2027, astfel încât la debutul noului exercițiu financiar stadiul acestora să fie cât mai aproape de maturitate. Pentru a fructifica, la nivel local, avantajele implementării conceptului de parc industrial, respectiv crearea de noi locuri de muncă, atragerea investitorilor și a forței de muncă de tip calificat, generând astfel valoare adăugată atât pentru investitori și județ, cât și pentru angajați și comunitatea locală, dar și pentru valorificarea potențialului uman și material existent, Consiliul Județean Sălaj are în intenție promovarea la finanțare în cadrul viitoarelor Programe Operaționale / Mecanisme de Redresare și Reziliență / alte surse de finanțare a obiectivului de investiții având ca obiect înființarea unui nou parc industrial în județ, situat pe raza administrativ-teritorială a comunei Hereclean, ca parte componentă a unui program de dezvoltare a rețelei de parcuri industriale în județul Sălaj”, a explicat administrația județeană.


Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.