Un zalauan din o suta locuieste in bloc ANL

601 zalauani stau in blocurile ANL din municipiu, conform datelor primite de la Primaria Zalau. Adica peste unu la suta din totalul populatiei de 56.202 de locuitori ai municipiului. In prezent, la primarie sunt inregistrate 1.995 de cereri pentru locuinte ANL.
Potrivit datelor primite de la primarie, la nivelul orasului Zalau exista in prezent 15 blocuri ANL. Doua sunt pe strada Olarilor (O3 si O4), 12 pe strada Viitorului (DM 1, DM 2, DM 3, DM 4, DM 5, DM 7, DM 9, DM 11, DM 13, DM 15, DM 17, DM 19) si unul pe strada Sfanta Vineri (blocul IAIFO). In total, Zalaul are 228 de locuinte ANL, toate fiind in prezent date in chirie. Cu toate ca Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) are un program de achizitie a apartamentelor de catre noii proprietari, in Zalau nu a fost achizitionat nicio locuinta ANL.
Conform biroului de presa al primariei, aceasta are planuri sa mai construiasca locuinte ANL pe amplasamentul situat în Zalau, parcela Dâmbul Morii, teren în suprafata de cinci hectare si drum de acces în suprafata de 2.979 metri patrati.

Chiria creste odata cu varsta
Chiria lunara a unei locuinte ANL este calculata în conformitate cu prevederile Legii nr. 114/1996, cu modificarile ulterioare. In functie de suprafata închiriata, chiria perceputa este de 94,05 de lei pentru un apartament cu doua camere si 63,22 de lei pentru un apartament cu o camera.
In conformitate cu art.8, alin (4) din Legea 152/1998, privind înfiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, contractele de închiriere se încheie pe o durata de cinci ani de la data repartizarii locuintei. Dupa expirarea acestei perioade contractuale, prelungirea contractului de închiriere se face pe o perioada de un an, fie prin recalcularea chiriei, pentru titularii de contract care au împlinit vârsta de 35 de ani, fie prin pastrarea conditiilor contractuale initiale referitoare la cuantumul chiriei, pentru titularii de contract care nu au împlinit vârsta de 35 de ani.
În urma recalcularii, pentru persoanele care au depasit vârsta de 35 ani chiria este de 205,97 lei – bl. O3 si 218,12 lei – bl. O4 (unde sunt doar apartamente cu o camera).

Potrivit datelor de     pe site-ul Agentiei Nationale pentru Lo-cuinte (ANL), la nivel national s-au finalizat 31.124 de locuinte pentru tineri, iar 1.732 se afla in executie.
La nivelul judetului Salaj s-au finalizat 327 de locuinte pentru tineri, iar 11 se afla in executie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *