Pentru a-i mai domoli pe soferi, politistii au scos vineri in strada 11 aparate radar, vanatoarea vitezomanilor incadrandu-se in actiunea „Alege viata!”.
Ziua de vineri, 9 aprilie, a fost aleasa de politisti ca data pentru una dintre cele mai ample actiuni de prevenire a accidentelor rutiere.
„In anul 2009, la aceeasi data, intre orele 10,00 – 20,00 s-au produs la nivelul intregii tari 21 accidente grave, in urma carora patru persoane si-au pierdut viata, iar alte 19 au fost grav ranite. Vineri, au fost inregistrate intre orele amintite doar sapte accidente rutiere, soldate cu ranirea a sapte persoane, fara a fi inregistrat vreun deces. Scopul actiunii a fost, asadar, indeplinit: ca urmare a activitatilor desfasurate de politisti a fost prevenita pierderea de vieti omenesti”, se mentioneaza intr-un comunicat postat pe site-ul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj.
In judetul nostru au iesit pe strazi 11 radare (la nivel national 900 de aparate radar si un elicopter din dotarea Inspectoratului General al Aviatiei din cadrul Ministerului Administratieisi Internelor) si 39 de politisti din structurile Politiei Rutiere, dar si din Serviciul de Ordine Publica. Fiind vorba de o actiune cu caracter preventiv, politistii au fost mai indulgenti, iar amenzile aplicate pe drumurile Salajului nu au depasit mai mult de 3000 de lei.
Nu peste tot politistii au fost la fel de binevoitori, astfel ca, in intreaga tara 654 de conducatori auto s-au ales cu permisele suspendate pentru diverse abateri, de la viteza excesiva, pana la consum de alcool.
De asemenea, oamenii legii au constatat 103 infractiuni (84 care au vizat conducerea unor autovehicule neinmatriculate, sau chiar fara permis de conducere si 19 de furturi si contrabanda).