octombrie 3, 2023

Un val de caniculă vine peste Europa. România se topește: canicula va pârjoli toată țara până în august

0

Un val de caniculă vine peste Europa, meteorologii vorbind de fenomenul de “cupolă de căldură” şi praf saharian.

Meteorologii anunță că în următoarele patru săptămâni vremea va fi deosebit de caldă în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi diferite în funcție de regiuni.

Prognoza meteo actualizată: Săptămâna 10-17 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice.

Cu excepția nord-vestului extrem al țării unde regimul pluviometric va fi excedentar, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în sudul țării și la munte.

Prognoza meteo: Săptămâna 17- 24 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud și sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo: Săptămâna 24- 31 iulie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurului celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo: Săptămâna 31 iulie – 07 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

(sursa: Mediafax)

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut