Proprietarii caselor de langa padurea Bradet se opun cu scandal unui proiect imobiliar de anvergura, cu 800 de apartamente noi

Un proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea unor blocuri de locuinte in Zalau, pe strada Aleea Pinului, a fost retras ieri de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu local, ca urmare a nemultumirilor exprimate in sala de mai multi locatari din zona.
Conform proiectului, dezvoltatorul imobiliar are in plan construirea mai multor blocuri de locuinte P+4 E (blocuri cu patru etaje), cu acces pentru autoturisme, pentru colectarea deseurilor menajere, accesul mijloacelor de stingere a incendiilor, locuri de parcare supraterane si subterane, alei si spatii verzi. Suprafata totala construita ar fi de 1.698 metri patrati, pe o parcela de 5.800 metri patrati. Referitor la utilitati, racordarea se va face prin extinderea retelelor publice, iar incalzirea si apa calda prin centrala termica proprie. Ansamblul de locuinte ar urma sa fie pozitionat in apropierea Centrului Acasa, intr-o zona destul de putin populata, constructor fiind SC Salzal SRL.

Opt carora nu le convine sa aiba inca 2.000 de vecini

Opt locatari din zona, dintre care patru au si participat la sedinta de Consiliu local de ieri, au facut o petitie prin care se opun proiectului imobiliar. Locatarii spun ca zona nu se preteaza pentru constructii de asemenea anvergura. Proiectul imobiliar ar presupune aproximativ opt sute de apartamente, adica aproximativ doua mii de persoane, spun locatarii, ceea ce ar duce, in opinia lor, la o aglomerare urbana intr-o zona “nepotrivita”.

Primarul a retras proiectul din Consiliul Local

Ca urmare a nemultumiriri exprimate de locatari, primarul Ionel Ciunt a decis stop_coloana retragerea proiectului privind aprobarea planului urbanistic de pe ordinea de zi. “In calitate de initiator, retrag proiectul”, a afirmat edilul, propunand o intalnire comuna intre constructor si locatari saptamana viitoare. Acest lucru a starnit insa nemultumirea reprezentantului constructorului, satul, spune el, sa tot astepte dupa aprobarile autoritatilor. “Cu tot respectul, dati un aviz azi. Pozitiv sau negativ. Nu sunt de acord cu alte amanari. Aceste discutii nu au rost”, a declarat Cristian Gaidos, reprezentantul constructorului, mentionand ca are in vedere o eventuala actiune in instanta in cazul unui verdict nefavorabil. “Am retras proiectul si gata”, a venit replica primarului Ionel Ciunt.

Pe strada Morii se construiesc zece case

In schimb, consilierii au votat, in unanimitate, un alt proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea a zece locuinte individuale si colective mici izolate si cuplate P+E (imobile cu cel mult doua etaje) pe strada Morii, investitor fiind SC Golden Frog SRL Zalau. Suprafata construita va fi de 1.180 metri patrati, iar suprafata desfasurata de 1840 metri patrati.
Aici canalizarea se va realiza provizoriu, la un bazin vidanjabil pentru fiecare locuinta, pana la realizarea retelei de canalizare in zona. Curentul si gazul se vor asigura din retelele existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *