Un tanar din Salaj adoptat in Norvegia in urma cu 24 de ani isi pierde mama la trei saptamani dupa ce afla cine este

Un accident tragic din categoria celor pe care le numim de obicei "stupide" a avut loc luni dupa amiaza pe strada 22 Decembrie din Simleu Silvaniei, cand o femeie de 45 de ani a murit calcata de o masina intr-o parcare. In comunitatea din Nusfalau, de unde este victima, Csilliag Maria, oameni spun ca femeia s-a ascuns dupa o camioneta incercand sa scape de niste persoane de etnie roma care o urmareau. Nesansa a facut ca soferul masinii, care tracta si o remorca, sa porneasca de pe loc, moment in care s-a produs tragedia. Ramane ca Politia sa stabileasca exact imprejurarile.

rn

Politia spune ca soferul nu s-a asigurat
cum trebuie cand a plecat din parcare

rn

Inspectoratul de Politie Judetean Salaj a transmis printr-un comunicat ca soferul masinii, un barbat din Camar, se face vinovat de tragedie pentru ca nu s-a asigurat la plecarea din parcare.
"Luni, 6 august, în jurul orei 15.00, în orasul Simleu Silvaniei, s-a produs un eveniment rutier în urma caruia o femeie si-a pierdut viata. Din primele cercetari efectuate de politisti la fata locului s-a stabilit ca un barbat de 38 de ani, din comuna Camar, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitara si o semiremorca, a oprit voluntar într-o parcare de pe strada 22 Decembrie, din Simleu Silvaniei. La punerea în miscare de pe loc nu s-a asigurat corespunzator si a accidentat cu partea drepta fata o femeie de 45 de ani, din comuna Nusfalau, care se afla în parcare. În urma impactului a rezultat decesul femeii. Politistii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpa", este comunicatul IPJ Salaj.

rn

Si-a trait viata intr-o saracie cumplita;
a avut sapte copii, din care cinci au fost
dati in grija statului

rn

Csilliag Maria avea in spate, la numai 45 de ani, povestea unei vieti greu de descris si de imaginat. Are sapte copii, dintre care cinci au fost dati in plasament. Nu era casatorita. Traise in concubinaj.
Primea ajutor social de la Primaria Nusfalau, dar cei din comunitate spun ca era harnica, muncea pentru banii primiti.
Primarul Comunei Nusfalau, Radu Mate, ne-a declarat ca Primaria se va ocupa de toate cele necesare din punct de vedere financiar pentru inmormantarea femeii, tinand cont de situatia sociala a familiei.

rn

Imre Csilliag abia si-a regasit mama,
dupa 24 de ani, acum nu-i mai ramane
decat sa-i planga moartea

rn

Din cei sapte copii ai Mariei Csilliag, cinci au fost dati in plasament. Doi dintre cei cinci pe care statul i-a luat in grija au fost adoptati. Unul dintre acestia este Imre Csilliag, care a avut sansa sa fie infiat in 1994, de la orfelinatul din Cehu Silvaniei, de o familie din Norvegia.
Imre a starnit emotia salajenilor luna trecuta, cand a lansat un apel pentru a-si gasi mama, pe pagina de facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodata uitati ai României, unde si-a scris povestea vietii.
"SALUTARI DIN NORVEGIA!!
M-am numit CSILLIAG IMRE, nascut pe data de 2 octombrie 1992, în orasul Simleul Silvaniei, judetul Salaj, România. La vârsta de 2 ani am fost adoptat de la Orfelinatul Cehu Silvaniei de catre o familie foarte buna si iubitoare din Oslo, Norvegia. Doresc foarte mult sa îmi gasesc familia biologica. Pe mama mea o chema Csilliag Maria. Aveam un frate mai mare cu doi ani decât mine, dar nu stiu sigur daca el a ramas în familia noastra sau a ajuns la fel în adoptie internationala. Numele lui era CSILLIAG FRANCISC. În Norvegia am o sora adoptata tot din România de parintii nostri norvegieni. Cu ceva timp în urma, familia ei biologica a fost gasita aici prin intermediul acestei comunitati. Sper din tot sufletul sa fiu si eu tot asa de norocos! Va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine de a-mi indeplini acest mare vis, gasirea familiei mele. DISTRIBUI{I va rog tot asa de mult si anuntul meu, foarte multe reuniuni au loc aici datorita distribuirilor dvs!!
MULYUMESC FOARTE MULT!!", era apelul lui Imre catre cei care il pot ajuta.
Tanarul a postat mesajul pe facebook pe 19 iulie, la ora 21.00, iar dupa doar 16 ore a adunat peste peste 1.100 de distribuiri, peste 700 de aprecieri si 90 de comentarii.
“n foarte scurt timp, tanarul a aflat detalii despre familia lui din Nusfalau.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *