septembrie 24, 2022

Un tanar de 25 de ani si-a riscat libertatea urcand beat la volan

Politistii salajeni au prins vineri, 15 februarie, un un tânar de 25 de ani care conducea desi era beat crita. Tanarul, din comuna Coseiu, a fost depistat de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Zalau pe Drumul Judetean 110/A, intre localitatile Guruslau si Coseiu in urma testarii acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie de 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat. Bineinteles, tanarul are de acum dosar penal, comunica Inspectoratul de Politie Juetean Salaj. 

rn

Politistii atrag atentia totodata ca in cazul in care aparatul alcooltest afiseaza o valoare de peste 0,4/l mg alcool pur in aerul expirat pentru cineva care conduce este vorba de infractiune. Fapta se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. Este obligatorie recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei si se intocmeste dosar de cercetare penala. Refuzul recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat nu este o solutie, intrucât este tot infractiune si legea prevede o sanctiune cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.
Mai mult, daca soferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infractiuni, permisul de conducere se anuleaza.
Daca aparatul alcooltest afiseaza o valoare sub 0,4 mg/l alcool pur in aerul expirat, este contraventie si se sanctioneaza cu amenda si suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.