noiembrie 30, 2022

Un tanar cu pasaport romanesc fals planuia atentate teroriste intre Craciun si Revelion. Cum a fost prins

Autoritatile austriece au dejucat o serie de atentate puse la cale de un barbat cecen de 24 de ani, aflat intr-o inchisoare din Austria, pentru care se pregatise un pasaport romanesc fals, informeaza presa locala.

rn

Potrivit www.zeit.de, un barbat de origine cecena, radicalizat ISIS, planuia sa scape din inchisoare, ajutat de doi complici, doi tineri de 25 si 31 de ani, si sa comita o serie de atentate, primul vizand piata de Craciun din fata Catedralei Sfantul Stefan in centrul Vienei, intre Craciun si Anul Nou.

rn

Ulterior, cei trei barbati de origine cecena ar fi urmat sa comita atentate in Salzburg, Germania, Franta si Luxemburg. Atacurile au fost puse la cale de barbatul aflat in inchisoare, care a avut contact regulat cu ceilalti doi suspecti folosind un telefon mobil, desi o interdictie a telefonului mobil in inchisori se aplica si in Austria.

rn

Potrivit sursei citate, pentru tanarul aflat in inchisoare complicii sai i-au pregatit un pasaport romanesc fals.

rn

Politia austriaca i-a arestat pe cei doi barbati, tanarul inchis deja fiind transferat intr-o inchisoare de maxima securitate.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *