februarie 9, 2023

Un simleuan a murit strivit sub pamant ieri dimineata

Barbatul de 48 de ani lucra la Compania de Apa, care executa lucrarile de pe strada Cehei

rn

Un simleuan care lucra la extinderea canalizarii pluviale pe strada Cehei din Simleu Silvaniei a murit ieri dimineata (luni, 16 iulie), in jurul orei 10.00, cand un mal de pamanat s-a prabusit peste el. 

rn

Pompierii au intervenit in cel mai scurt timp si au incercat din rasputeri sa-l salveze pe muncitor, insa victima a fost scoasa la suprafata fara suflare.
Politia si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Salaj fac acum cercetari pentru a stabilii cu exactitate a cui este vina pentru producerea nefericitului accident.
Accidentul de munca are loc chiar in prima zi in care au inceput lucrarile de extindere a canalizarii pluviale din Simleu Silvaniei, anuntate saptamana trecuta chiar de primarul urbei, Spetimiu {urcas.

rn

Pompierii l-au scos in numai cateva minute,
dar muncitorul isi daduse deja ultima suflare

rn

Pompierii au intervenit foarte prompt si au reusit sa-l scoata pe muncitor de sub pamantul surpat in numai catva minute, dar acesta murise deja.
"La 10:07 am fost solicitati prin apelul de urgenta 112 sa intervenim la un eveniment petrecut pe strada Cehei din localitatea Simleu Silvaniei. Un barbat care executa lucrari la canalizare, fiind in sant a fost surprins de un mal de pamant care s-a prabusit peste el. Au intervenit doua autospeciale de la Sectia de Pompieri Simleu, un SMURD si o ambulanta. Echipele de pompieri ajunse la fata locului au intervenit in forta pentru extragerea victimei de sub pamant. Dupa cateva minute, echipele de pompieri au reusit sa scoata victima, insa aceasta era decedata. Echipajul de pe ambulanta a constatat decesul. Lucrarea se executa pe domeniul public. Autoritatile competente au preluat cazul", ne-a declarat ieri Lucian Jacodi, purtator de cuvant al ISU Salaj.

rn

Politia spune ca este vorba in mod cert un accident
de munca, pentru care se va stabili incadrarea juridica

rn

Seful de Cabinet de la IPJ Salaj, Popit Florin, care indeplineste si atributiile de purtator de cuvant al Politiei salajene in aceasta perioada, spune ca este cert vorba de un accident de mun ca, dar incadrarea juridica va fi stabilita in urma anchetei.
"Este vorba de un barbat de 48 de ani, din Simleu, care se afla in timpul serviciului. Se efectueaza cercetari pentru a se stabili cu exactitate incadrarea juridica din Codul Penal art. 349 sau art. 350, ambele privind securitatea si sanatatea in munca. Este o echipa de la IPJ Salaj la fata locului, formata din mai multi lucratori de la Criminalistica si Investigatii Criminale, pentru a stabilii incadrarea juridica a faptei si stabilirea cu exactitate a producerii evenimentului", ne-a declarat imediat dupa producerea accidentului reprezentantul Politiei.

rn

Rezultatele anchetei ITM Salaj le vom afla peste 15 zile

rn

Directorul adjunct de la ITM Salaj, Lazoc Lucian, seful Departamentului Securitate si Sanatate in Munca, spune ca Inspectia Muncii va face o ancheta in vederea stabilirii responsabilitatilor in acest caz.
"ITM Salaj face o cercetare conform legii cu privire la stabilirea caracterului si a cauzei producerii accidentului. Lucrarea este executata de Compania de Apa – Sectia Simleu Silvaniei. O echipa de inspectori va merge la fata locului pentru a cerceta evenimentul. Cercetarea dureaza, conform legii, 15 zile, dupa care vom transmite rezultatul final al anchetei",

rn

Compania de Apa spune ca va colabora cu Politia si ITM

rn

Directorul Companiei de Apa Filiala Zalau, Marcel Zaharia, ne-a declarat ieri ca firma va sprijini Politia si ITM pentru identificarea cauzelor accidentului.
"Lucrarea la extinderea canalizarii pluviale a inceput astazi (n.r. – ieri, luni 16 iulie) pe strada Cehei. Angajatul se afla in transee si a fost suprins de malul de pamant care nu era compact. Este angajat de mai multi ani la Compania de Apa – Sectia Simleu. Organele abilitate – ITM si Politia – au tot sprijinul nostru in constatarea imprejurarilor in care s-a produs accidentul. Barbatul este casatorit si are copii. Noi exprimam sincere regrete si condoleate familiei si ii vom sprijini cu tot ce putem", spune directorul de la Compania de Apa.

rn

Familia victimei va beneficia
de sprijin financiar consistent

rn

Barbatul decedat este Iosif Berki de 48 de ani din Simleu Silvaniei care lucra de mai multi ani ca muncitor la Compania de Apa – Sectia Simleu Silvaniei. Potrivit contractului colectiv de munca, barbatul beneficiaza de o clauza speciala pentru astfel de situatii, iar familia va primi un sprijin financiar consistent.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut