Un barbat de 32 de ani, din Simleu Silvaniei, este cercetat penal pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce a impuscat din neatentie, in picior, o femeie care ii ceruse sa ii impuste cainele turbat.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al judetului Salaj, Nadia Serban, a declarat ca incidentul a avut loc marti.
„Am fost sesizati ca o femeie de 40 de ani din comuna Valcau de Jos a fost impuscata accidental de catre un barbat, de 32 ani, din Simleu Silvaniei. Din primele verificari, politistii au stabilit ca femeia, stiind ca tanarul detine o arma de vanatoare, l-a rugat sa-i impuste cainele, intrucat este turbat. Din neatentie, barbatul a impuscat-o in picior pe femeia respectiva, avand acum dosar penal”, a spus purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Salaj.
Potrivit sursei citate, barbatul este cercetat pentru vatamare corporala din culpa si uz de arma letala fara drept, conform legislatiei in vigoare. „Barbatul avea permis de posesie a armei, dar nu avea dreptul sa o foloseasca in comunitati. Armele letale pot fi folosite cu autorizatie, doar in locuri speciale amenajate, ca poligoanele de tir sau fondurile de vanatoare”, a spus Nadia Serban.
Nadia Serban a spus ca femeia ranita a fost transportata la Urgenta Spitalului orasenesc Simleu Silvaniei, cu rana la picior rezultata dintr-o impuscatura.
Purtatorul de cuvant al Spitalului orasenesc Simleu Silvaniei, Mihail Vigu, a declarat ca plaga femeii a fost curatata si s-a administrat vaccin antitetanos, viata femeii nefiind in pericol.