ianuarie 28, 2023

Un sfert dintre masinile din Salaj verificate in trafic de RAR sunt pericole pe patru roti

In primele sase luni ale acestui an, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, in Salaj, 1.439 vehicule. 

În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit ca 61 dintre acestea prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defectiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare si la directie.
In plus, 24,39 la suta dintre vehiculele controlate au fost respinse pentru ca au fost considerate neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere. Inspectorii RAR au constatat proasta functionare a instalatiei electrice de iluminare si semnalizare, defectiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzatoare a sasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de directie sau în articulatiile puntilor fata si spate. În aceste situatii, una dintre masurile luate de Politia Rutiera a constat în retinerea certificatului de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice la reprezentantele Registrului Auto Român.
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor si remorcilor oprite, aproximativ 34 la suta au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 2,57 la suta au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspectiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirata, dovezi de efectuare a ITP false).
În urma testarilor efectuate, pentru mai bine de 8 la suta dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depasiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.
În urma controalelor mixte desfasurate în judetul Salaj de RAR si Politia Rutiera, în primele 6 luni ale anului au fost aplicate 239 sanctiuni, au fost retinute 14 permise de conducere si 214 de certificate de înmatriculare.

Rable periculoase circula in toata tara

Aproape 5 procente dintre vehiculele verificate tehnic la nivel national în trafic de inspectorii Registrului Auto Român în primele 6 luni ale anului 2017 prezentau pericol iminent de accidente.
Masinile aveau defectiuni grave la sistemele de frânare si directie, la punti si fuzete. Registrul Auto Român a verificat în trafic 35.468 de vehicule, în toata tara. Dintre acestea, la aproximativ 48 la suta s-a depistat cel putin o neconformitate tehnica. Din punct de vedere al sigurantei rutiere, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21 la suta.
Rezultatele controalelor desfasurate în trafic nu reflecta insa cu acuratete starea generala a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut