octombrie 4, 2022

Un sfert dintre consilierii judeteni alesi in 2016 au fost inlocuiti in doi ani

PSD Salaj a numit un consilier judetean nou in locul lui Alexandru Borna, care a decedat dupa ce a suferit un infarct. 

rn

Propunerea PSD pentru fotoliul liber de consilier judetean a fost Gheorghe Ursente, colonel in rezerva, fost comandant al ISU Salaj, dar si presedinte executiv al Organizatiei Pensionarilor si al crescatorilor de albine din Salaj. Ursente a preluat fotoliul de consilier judetean vineri, 29 iunie, cand a depus juramantul intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean.
Ursente Gheorghe este un pesedist cu state vechi, fiind unul dintre cei mai activi protestatari cu care PSD Salaj s-a prezentat la mitingul de la Bucuresti pentru sustinerea lui Liviu Dragnea, chiar inainte ca acesta sa fie condamnat cu executare la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

rn

Au mai fost cinci schimbari in randul consilierilor
judeteni dupa alegerile din 2016; si mai urmeaza una

Printre cei care au renuntat la fotoliul de consilier judetean dupa ce au obtinut functia in alegerile din primavara lui 2016 se numara actualul primar al Zalaului, Ionel Ciunt – PSD, actualul primar al Jiboului, Dan Ghiurco – PSD, dar si deputatul Liviu Balint – fost PMP, acum PSD. “n locul lor au fost numiti Olimpia Pocol, Alexandru Borna si Valentin Big.
“n august 2016, fostul primar din Crasna, Pop Emeric (UDMR), a renuntat la fotoliul de consilier judetean pentru a prelua functia de administrator public a judetului, fiind înlocuit de Simonfi Maria.
Si PNL a facut o schimbare la începutul lui 2017, cand Eugen Pop a luat locul eliberat prin demisie de colegul lui liberal Florin Asztalos.
PNL urmeaza sa mai faca o schimbare, dupa ce consilierul judetean Valeriu Crisan a fost dat afara din partid pentru "tradare". Locul lui va fi luat cel mai probabil de Livia Chende – inginer, pensionara, fosta consilier judetean in mandatul 2012-2016 sau de Liviu Ungurusan – om de afaceri, sportiv de performanta si antrenor de culturism.
Avand in vedere ca in Consiliul Judetean sunt 30 de consilieri, plus presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu marc, putem spune ca un sfert dintre consilierii alesi in 2016 au fost inlocuiti.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.